Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pokladna vydala rekordní částku, peníze pomůžou zvířatům v útulku

Rekordní částku, téměř 340 tisíc korun, se podařilo vybrat plzeňskému Útulku pro zvířata v nouzi. Po roce byla opět rozpečetěna zdejší sbírková pokladnička, do které připívali Plzeňané a návštěvníci zařízení. Lidé společně darovali přes 135 tisíc korun, dalších 200 tisíc poslali dárci na sbírkový účet. To je nejvíce za celou dobu konání sbírky.

„Sbírku vyhlásilo město Plzeň před čtyřmi lety a je časově neomezená. Finanční dary využije útulek ve velké míře na zajištění veterinární péče pro zvířata, na nákup dezinfekčních prostředků a farmaceutických přípravků. Za štědrost a ochotu dárců pomoci plzeňskému útulku patří lidem veliké poděkování,“ uvedl radní města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer.

V současné době poskytuje útulek útočiště 47 zaběhnutým psům a 48 kočkám. O zvířata se stará šestnáctičlenný tým zaměstnanců, mezi nimiž jsou čtyři strážníci.

„Městská policie Plzeň děkuje všem dobrým lidem, kteří navzdory nelehké době zdražování myslí i na pohodu ztracených a opuštěných zvířat a podpořili provoz útulku. Poděkování směřuje nejen k těm, co přispěli finančně, ale také k těm, co donesli do útulku na přilepšenou našim čtyřnohým svěřencům věcné dary jako konzervy, stelivo nebo granule,“ vzkazuje zástupce velitele Tomáš Petřík.

Městská policie provozuje útulek od roku 2018. „Navštěvují ho například v rámci exkurzí školy nebo účastníci Plzeňské senior akademie. V útulku pořádáme i další akce, nejbližší bude 18. prosince, kdy si s námi mohou lidé zazpívat u vánočního stromu od 10:30 hodin,“ zve veřejnost vedoucí útulku Petr Kokoška.

Do veřejné sbírky na pomoc zvířatům v nouzi mohou lidé přispívat dál. Finanční prostředky lze posílat na bankovní účet nebo vložit přímo do pokladničky v prostorách Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici 1219 na Borských polích. Číslo účtu veřejné sbírky je 115-8443260297/0100.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská Policie Plzeň

Štítky Plzeň, útulek, sbírka, zvířata, pomoc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokladna vydala rekordní částku, peníze pomůžou zvířatům v útulku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.