Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vlak na Domažlicku smetl stádo koní, pět zvířat náraz nepřežilo. Škoda jde do stovek tisíc korun

Osobní vlak srazil mezi zastávkami Hostouň a Bělá nad Radbuzou na Domažlicku stádo koní. Nikomu z cestujících ani posádky vlaku se nic nestalo, při srážce ale uhynulo pět zvířat. Novináře o tom informovala policejní mluvčí Iva Vršecká. Podle webu Českých drah byl provoz na trati přerušen, dopravce zajišťuje náhradní autobusovou dopravu. Celková škoda jde do stovek tisíců korun.

Policie dostala oznámení o nehodě v 15:00. Majitelka koní původně uvedla, že zvířata zřejmě prorazila ohradu a zhruba desetihlavé stádo uteklo. Později policii upřesnila, že koně utekli z jiné ohrady, kde majitelka našla poškozený ohradník, popsala policejní mluvčí. Zvířata vběhla na lokální trať, kde je srazil vlak.

Podle Pistoriusové vběhli koně do cesty soupravě Regionova z bezprostřední blízkosti. Strojvedoucí se snažil rychločinně brzdit, ale nebylo v jeho silách vlak včas zastavit, uvedla. Na vlaku vznikla škoda asi 150 000 korun, na usmrcených koních byla předběžně odhadnuta na 200 000 korun dodala mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Dechová zkouška na alkohol u strojvedoucího vlaku byla negativní. Veškeré další okolnosti události prověřuje policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda na železnici, stádo koní, srážka zvířete s vlakem, Domažlicko, okres Domažlice, České dráhy, policie, Bělá nad Radbuzou, Hostouň, Správa železniční dopravní cesty, Motorová jednotka 814

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak na Domažlicku smetl stádo koní, pět zvířat náraz nepřežilo. Škoda jde do stovek tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.