Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doubravecká sokolovna prochází proměnou, pomohla i veřejnost symbolickým nákupem parket

Rozsáhlou obnovou prochází sokolovna v plzeňské městské části Doubravka. Tělocvična se dočkala nových parket a samotná budova se navíc pomalu rozrůstá o novou nástavbu za šest milionů korun. Hotovo by mělo být do konce roku. S uhrazením nákladů pomohla i veřejnost díky akci s hravým názvem Kup si svou parketu.

První práce na sokolovně odstartovaly už před pěti lety, kdy proběhla sanace objektu. Poté se vedení T. J. Sokol Doubravka rozhodlo pro výměnu více než 50 let starých parket.

„Požádali jsme o dotaci město Plzeň, od kterého jsme obdrželi příspěvek 550 tisíc korun, a podařilo se nám skloubit podporu z kraje, který nám věnoval 400 tisíc. Celkem jsme ale potřebovali 1,45 milionu korun, proto jsme se rozhodli, že se zbývající finanční prostředky pokusíme získat akcí Kup si svou parketu“, vysvětluje jednatelka T. J. Sokol Doubravka Milada Nováková.

Díky veřejnosti se podařilo vybrat přes čtvrt milionu. Celkem se rozhodlo pomoci 110 dárců, přičemž nejvyšší příspěvek činil 50 tisíc korun. Zbývající sumu uhradili sokolové.

Probíhající přístavba tělocvičny by měla být dokončena do konce letošního roku. Částkou 400 tisíc korun na ni přispěl čtvrtý městský obvod. Dalších 900 tisíc korun poskytlo město Plzeň a zhruba 800 tisíc korun uhradí samotný Sokol Doubravka. Zbývající částku dofinancuje Národní sportovní agentura. Nové prostory využijí především hráči stolního tenisu, oddíly gymnastiky a také skupiny ke cvičení jógy.

„T. J. Sokol Doubravka je největší organizace svého druhu u nás v obvodu. Chodila sem moje dcera a teď sem chodí mé vnučky, takže vím, jak skvěle tu pracují s dětmi i dospělými. Je dobře, že vedení sokola přišlo s myšlenkou na rozšíření prostor. Nástavba tělocvičny významně vylepší podmínky pro sportování a cvičení,“ říká místostarosta Zdeněk Mádr (ODS).

Tělocvična dostala nové parkety

Vznik doubravecké sokolské jednoty se datuje do roku 1903. Samotné sokolovny se dočkali až v roce 1935. V současné době má T. J. Sokol Doubravka přes 600 členů. Pochlubit se může například sportovními oddíly badmintonu, volejbalu nebo stolního tenisu. Starosta Doubravky Tomáš Soukup (ANO) věří, že modernizace budovy přiláká ke sportu nové zájemce.

„Jsem moc rád, že se podařilo pro oba projekty najít dostatek finančních prostředků. Svědčí to o skvělé manažerské práci celého výboru T. J. Sokol Doubravka včetně paní Milady Novákové. Je vidět, že T. J. Sokol Doubravka je v dobrých rukou a já pevně věřím, že tomu tak bude i nadále a že se i díky modernizaci rozšíří o další členy,“ uzavřel Soukup.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MO Plzeň 4

Štítky Doubravka, rekonstrukce sokolovny, T.J.Sokol Doubravka, sport, sportoviště, MO Plzeň 4, parketa, Česká obec sokolská, Plzeň, ODS, ANO 2011, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doubravecká sokolovna prochází proměnou, pomohla i veřejnost symbolickým nákupem parket  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.