Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Proslulý Metalfest nebude ani letos, jistý není osud dalších festivalů v Plzeňském kraji

Světoznámý Metalfest, na který do Plzně přijížděly i tisíce návštěvníků ze zahraničí nebude ani letos kvůli pandemii koronaviru. Oznámili to už v předstihu pořadatelé velkolepého festivalu. Jiní pořadatelé ale stále pracují na přípravách svých akcí v Plzeňském kraji.

Organizátory festivalů i koncertů trápí nejen fakt, že nevědí, jak velké akce se budou moci pořádat, kolik diváků bude moci přijít, ale také například to, zda by museli řešit dělení plochy na sektory, případně kontrolovat návštěvníkům testy nebo potvrzení o očkování. Neustále také jednají s dodavateli a účinkujícími. Už druhý rok připravují akce s nejistotou, zda se uskuteční, což jim přináší i velké finanční ztráty.

Na příští rok odloží pořadatelé festival Metalfest, který se měl konat v lochotínském amfiteátru 3. až 6. června a měl nabídnout téměř shodný program jako loni zrušený ročník, rozšířený o další vystoupení. „Je to smutné, koukat se na další promarněné léto, ale nelze nic dělat. Na příští rok máme už přislíbenou účast prakticky všech účinkujících, kteří měli vystoupit,“ řekl pořadatel Jiří Daron.

I když organizátoři na přípravách stále pracovali, uspořádání festivalu brání situace a cestování v celé Evropě. Na Metalfest totiž přijíždějí fanoušci mnohdy až z 28 zemí světa. Také naprostá většina vystupujících jsou zahraniční kapely, které vzhledem k současné situaci a omezením vesměs ruší svá evropská turné, řekl Daron.

Jistotu nemají ani festivaly s pozdějším datem konání

Naopak pořadatelé prázdninového festivalu Pekelný Ostrov 2. a 3. července v Holýšově na Plzeňsku na přípravách stále pracují. „Pekelný ostrov jsme zatím nezrušili. Máme závazek vůči našim zákazníkům, kteří si koupili vstupenku. A pokud to bude možné, jsme povinni festival udělat. My ho máme připravený už rok, neustále jednáme s dodavateli, účinkujícími, všichni jsou ještě ochotní ho uskutečnit, ale pokud to nebude možné, budeme muset řešit odklad,“ řekl mluvčí festivalu Jan Halík.

„Ale je to velmi vyčerpávající chystat něco, o čem nevíme, jestli nakonec bude moct být nebo ne,“ dodal. I Pekelný ostrov má slíbenou většinu účinkujících, kteří měli vystoupit loni. Na rozdíl od Metalfestu jsou to ale převážně domácí kapely.

Na konci června se má konat festival Basinfirefest ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku. I jeho pořadatelé zatím na přípravách pracují. „Asi nebude možné uspořádat festival v plném rozsahu, takže řešíme případně nějakou menší akci, ochutnávku před řádným plnohodnotným ročníkem. Trochu problém je ale termín,“ řekl mluvčí Pavel Pavlík.

V menší míře se zřejmě podle hlavního organizátora Lukáše Krásného uskuteční také tradiční letní plzeňský festival Na Ulici. „Věříme, že festival bude moci proběhnout, i když asi ne v klasickém rozsahu, jako byl dříve. Je velmi obtížné odhadnout situaci připravit se na ni,“ řekl. Při této akci vystupují především plzeňské kapely.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky festivaly, pandemie koronaviru, Matalfest, zrušené festivaly, koncerty, Plzeňský, festival, Plzeňský kraj, hudební skupina, pandemie covidu-19, Plzeň, Pekelný ostrov, Basinfirefest, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proslulý Metalfest nebude ani letos, jistý není osud dalších festivalů v Plzeňském kraji  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.