Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Charita zprovoznila nový kontejner pro skladování a výdej potravinové pomoci

Azylový dům sv. Alberta Chmielowského v Domažlicích slaví letos 10. výročí. Za uplynulou dekádu se v něm vystřídaly přes čtyři stovky klientů, z nichž velká část byly i děti. Nyní vedle budovy vyrostl nový kontejner, který bude sloužit jako sklad potravin a materiální pomoci pro potřebné. Částečně se na doplňování zásob bude podílet i německý spolek, jenž bude dodávat neprodané potraviny z Německa.

Nový kontejner, který stojí hned před azylovým domem z velké části pomohl zafinancovat Plzeňský kraj, a to konkrétně dotací ve výši 150 tisíc korun. Na jeho pořízen se podílel i Nadační fond pomoci Karla Janečka. Na zbylou část využila charita výtěžek z Tříkrálové sbírky.

Diecézní charita Plzeň zajišťuje pomoc potřebným na území Plzeňského i Karlovarského kraje. Jen v minulém roce přerozdělili pracovníci přes 104 tun potravinové a materiální pomoci.

„Potraviny a základní materiální pomoc obyvatelům je získávána z programu FEAD, který je financován z evropského Operačního programu potravinové a materiální pomoci nejchudším osobám, dále z potravinových bank krajů, kde jsou shromažďovány potraviny, kterým hrozí marné uplynutí doby spotřeby. Částečně se na doplňování zásob do domažlického kontejneru bude podílet i německý spolek Bad Kötztinger Tafel e.V, který bude dodávat neprodané potraviny z Německa,“ přiblížil tiskový mluvčí Diecézní charity Plzeň Petr Šimek.

Azylový dům v Domažlicích funguje už deset let. Za tu domu zde prošlo více než 400 klientů, 70 z nich byly i děti do patnácti let v doprovodu dospělé osoby. Diecézní charita Plzeň provozuje na Domažlicku dalších několik služeb pro ohrožené skupiny lidí. Jsou to Domov pro matky s dětmi v tísni v Havlovicích, Sociálně terapeutické dílny sv. Josefa a Volnočasové kluby DUHA pro lidi s fyzickým nebo kombinovaným handicapem, Domov sv. Vavřince pro osoby s mentálním handicapem v Meclově nebo krizovou službu SOS Domažlice pro lidi v náročné životní situaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita Plzeň

Štítky Charita, potravinová pomoc, sbírka, Domažlice, Diecézní charita Plzeň, kontejner, jídlo, azylový dům, Německo, Karel Janeček, Plzeň, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Charita zprovoznila nový kontejner pro skladování a výdej potravinové pomoci  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.