Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tentokrát bez hudby i koláčů. Chodské slavnosti se stěhují na internet

Vůně koláčů, tradiční jarmark a všudypřítomná dudácká muzika. Tohle všechno budou muset milovníci Chodských slavností letos oželet. Nejstarší folklórní festival se ale neruší, jen se z centra Domažlic přestěhuje do obýváků přes internet nebo živá vysílání.

,,Budeme mít takové dvě podoby Chodských slavností. V první řadě ty Chodské slavnosti se neruší, budou se konat, ale budou jiné. Ta první rovina bude vytvoření takových audiovizuálních pořadů, které budeme streamovat,“ říká ředitel folklórního festivalu Kamil Jindřich.

Ke slavnostem patří i tradiční svatovavřinecká mše na Vavřičku. Ta letos bude. Naopak staročeský jarmark, kam lidé z celé republiky vyráželi pro chodské koláče, rada města zrušila úplně.

,,Ve městě budou takové neformální setkání dudáckých hudeb v centru města. Pódia jako taková se stavět nebudou ani hlediště, protože nevíme jaká bude situace a co se bude smět dělat,“ vysvětluje Jindřich.

,,I kdyby velké festivaly nebyly vládou omezeny a platila jen obecná ustanovení, tedy rozestupy dva metry, stanovený počet osob na jednom místě a další, tak nic z toho prakticky nelze dodržet," uvedl mediální zástupce Domažlic Josef Babor

Na základě monitoringu mobilních operátorů organizátoři vědí, že sem ročně přijíždí na 70 tisíc hostů. ,,Letos bychom takový počet nedosáhli a ani to není žádoucí,takže máme takový pracovní podtitul této varianty - Nejezděte k nám, my přijedeme k Vám - takže v tomhle ražení to bude,“ dodává ředitel festivalu Kamil Jindřich.

Chodské slavnosti jsou jedním z nejstarších folklorních festivalů v republice. Běžně vystoupí na pěti pódiích přes 600 účinkujících a místě je kolem 400 stánků. Letošní 66. ročník, který bude poněkud jiný, začne v pátek 14. srpna a potrvá do neděle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Chodské slavnosti

Štítky Chodské slavnosti, Domažlice, online, tradiční, kultura, slavnost, festival, koláč, Internet, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tentokrát bez hudby i koláčů. Chodské slavnosti se stěhují na internet  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.