Počasí dnes22 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

V pátek se pěkně zapotíme, meteorologové slibují vysoké teploty

Teploty nad třicet stupňů jsou zpět! Vděčit za to můžeme proudu teplého vzduchu od jihozápadu. V pátek proto můžeme i v Plzeňském kraji očekávat teploty okolo 35 °C, o víkendu už se ale místy objeví bouřky.

Páteční den slibuje jasnou oblohu s teplotami od 32 do 35°C. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) už vydal výstrahu před vysokými teplotami. 

„Vysoká zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech," stojí v doporučení ČHMÚ.

Sobota bude zpočátku jasná až polojasná, během dne už začne přibývat oblačnost a na většině území se objeví přeháňky, místy i bouřky. Teploty zůstanou poměrně vysoko, naměříme mezi 28 až 31 °C. Podle meteorologů mohou bouřky doprovázet přívalové deště, kroupy a silný nárazový vítr.

Neděle se ponese v podobném duchu, ráno polojasno, během dne se nebe zatáhne. Místy opět s přeháňkami i bouřkami. Rtuť na teploměru trochu spadne a naměříme od 23 do 26°C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek se pěkně zapotíme, meteorologové slibují vysoké teploty  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.