Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vždy je co zlepšovat, říká Karolina Fric, opoziční zastupitelka za ČSSD

PR článek

Zcela jistě jste zaregistrovali, že se v Plzni a jejích městských obvodech objevilo nové politické uskupení s názvem Plzeň v srdci. Jde o volební uskupení plzeňských sociálních demokratů společně s nezávislými kandidáty. Do čela kandidátní listiny tohoto uskupení se na městském obvodu Plzeň 3 postavila členka tamního zastupitelstva za ČSSD Karolina Fric.

Bezpečnost, pořádek, parkování, to je jen pár bodů z vašich programových priorit. O těch se ale můžeme dočíst i v programech jiných politických stran. Není to už tak trochu klišé?
Máte pravdu, jako klišé to tak už může skutečně vypadat a někdy se to zdá být i soubojem s větrnými mlýny. Upřímně, něco ovlivnit můžeme, něco ne. A už vůbec nechci agresivně a za každou cenu kritizovat práci současného vedení obvodu, ale jak se říká, vždy je co zlepšovat. V otázce bezpečnosti chceme v rizikových ulicích a lokalitách důsledně zintenzivnit práci bezpečnostních složek tak, aby byl pocit potenciální hrozby u obyvatel minimalizován. Bohužel, současná legislativa neumožňuje adekvátní reakci ze strany těchto složek, a proto je třeba vyvíjet tlak na její změnu s cílem upravit kompetence strážníků obecní policie a policistů. Ve svých řadách máme odborníky na tuto problematiku. Chceme posílit spolupráci občanů s městskou policií, Policií ČR a samosprávou obvodu či města tak, aby reakce na problém byla odpovídající hrozícímu nebezpečí. S tím velmi souvisí otázka legálních i nelegálních ubytoven, koncentrace zahraničních dělníků a v důsledku zmíněného vznik problematických lokalit.

Co zmíněné parkování a pořádek?
Parkování je problémem všech městských obvodů, třetí městský obvod nevyjímaje. Přetížené městské komunikace souvisí i s kvalitou ovzduší, což má dopad na naše zdraví. Prioritou by mělo být urychlené dokončení městského okruhu společně s vytvořením systému záchytných parkovišť – P+R
a samozřejmostí je výstavba parkovacích domů.  Město musí vytvořit takové podmínky, aby lidé preferovali cestování MHD. Dobudováním záchytných parkovišť a parkovacích domů vytěsnit auta dojíždějících lidí za prací do našeho města, aby mohli místní parkovat v místě svého bydliště, na což mají podle mého názoru právo. To je ale zcela jistě záležitost města, obvod takové masivní investice stěží ufinancuje. Pořádek v obvodu je tématem, o kterém by se dalo dlouze hovořit. Odpadové hospodářství je už několik let v kompetenci města, přesněji řečeno městské společnosti Čistá Plzeň, nikoliv obvodu. Ale ruku na srdce, pořádek je o přístupu každého z nás. Ještě v minulém volebním období objížděl několikrát týdně třetí obvod nákladní automobil, který likvidoval černé skládky
a nepořádek kolem sběrných nádob. I přes přijatá opatření a vynaložené nemalé finanční prostředky byl úklid stále nedostačující. My bychom chtěli znovu iniciovat to, co se nám v minulosti osvědčilo a tím je organizace pravidelných svozových sobot pro naše občany, kteří by mohli zdarma v místě svého bydliště vyhodit vše, co již nevyužijí.

Dobře, přejděme k jiným tématům. Myslíte si, že je v třetím plzeňském obvodu dostatek prostoru pro volnočasové vyžití dětí?
Rozhodně si myslím, že se obvod snaží formou dotací pokrýt co největší spektrum volnočasových aktivit. Ale to není jen záležitostí tohoto volebního období, to je již dlouhou tradicí. My v tom chceme nejen nadále pokračovat, ale dotační prostředky ještě navýšit, rádi bychom tímto krokem pomohli nejen sportovním klubům a volnočasovým organizacím, ale především rodičům a jejich peněženkám v této nelehké době. Tradičně se náš obvod zaměřuje nejen na děti a mládež, ale také na naše seniory. I zde, v oblasti aktivizačních služeb chceme podporovat výukové, poznávací, vycházkové a kulturní aktivity.

Na závěr se chceme zeptat na to, na co se ptáme i ostatních kandidátů. Jak se stavíte k přicházející nelehké ekonomické situaci coby obvodní lídr Vašeho uskupení?
Myslím si, že v tom jsme s kolegy zajedno. Obvod sám o sobě má jen omezené možnosti. Může se jako zřizovatel postarat o to, aby mateřské školky fungovaly jako před krizí a poskytnout již zmíněné dotace na činnost sportovnímu a neziskovému sektoru. V rámci města chceme po dobu krize odpustit jízdné v MHD, nezvyšovat ceny tepla, vody a nájmů v městských bytech. To opravdu město může zařídit a reálné to rozhodně je.

Kde nás najdete: FB - WEB - Youtube

Srdečně vás zveme: 18.9. 2022 od 14:00 ke Zvonu 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel/ zhotovitel: Plzeň v Srdci - ČSSD a Nezávislí kandidáti, Plzeň v Srdci

Štítky Karolina Fric, Plzeň v srdci, ČSSD, volby 2022, komunální volby, volby do zastupitelstva, městský obvod Plzeň 3, Plzeň, městská část, Policie České republiky, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vždy je co zlepšovat, říká Karolina Fric, opoziční zastupitelka za ČSSD  |  Volby  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.