Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Juniorům se na mistrovství v atletice dařilo, přivezli osm cenných kovů

Díky výjimce ministerstva zdravotnictví mohli plzeňští sportovci vyrazit na republikový šampionát v atletice do Ostravy. Účast to byla více než úspěšná. Kromě tří zlatých, tří stříbrných a dvou bronzových medailí pokořili junioři z AK Škoda Plzeň i dva krajské rekordy.

Přísná hygienická opatření a striktní pravidla, i tak by se dal popsat šampionát juniorů v Ostravě. Svými úspěchy se plzeňští atleti řadí mezi republikovou špičku, kdy tři roky po sobě berou nejvíce cenných kovů.

„Medailové žně nastaly po finálových bězích na trati 60 m překážek. Nejprve jako první proťala cílovou pásku dorostenka Emma Zvěřinová ve vylepšeném osobním rekordu 8.59 s, poté v juniorském závodě zvítězila Barbara Píchalová, a to v novém krajském rekordu 8.60 s, a bronz vybojovala Viktorie Sýkorová. Vše skvěle završil Tomáš Koza, který novým krajským rekordem 8.09 s získal stříbro a vymazal rekord týmového kolegy Marka Páníka,“ pyšní se úspěchy Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Jakub Peterka

Mistrovský titul bojoval na distanci 60 metrů i Jakub Peterka, který zabodoval i v dálkařském sektoru, kde bral bronz. Ze stříbrné medaile se radovala také Kateřina Matoušková, která uspěla na trati 400 metrů a Philippe Carpentier, který se na tříkilometrové tratit blýskl svým novým maximem.  

„V této nelehké době jde o jednu z mála pozitivních zpráv, která dokáže potěšit,“ dodal závěrem Černý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adolf Horsinka

Štítky AK Škoda Plzeň, atletika, junioři, mistrovství, sport, rekord, bronzová medaile, Škoda, Ostrava, Kateřina Matoušková, Philippe Carpentier

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorům se na mistrovství v atletice dařilo, přivezli osm cenných kovů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.