Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Areál Škoda sport park v Plzni otevřel nové skateboardové hřiště

Nové hřiště pro skateboard otevřel dnes druhý plzeňský obvod v hojně využívaném sportovním areálu Škoda sport park, kam chodí desetitisíce lidí ročně. Původní skateboardové hřiště dosluhovalo, obvod proto nechal staré hřiště odstranit a překážky obměnil a nahradil větším množstvím nových modernějších prvků, řekl dnes starosta obvodu Lumír Aschenbrenner (ODS). Úpravy hradil obvod a přišly na zhruba sedm milionů korun.

Dřívější plechové rampy nahradil betonový povrch. Hřiště má velkou rozlohu i rozmanitý povrch. "Ve Škoda sport parku bylo na ploše o výměře 1490 metrů čtverečných postaveno jedno z největších skate hřišť v Čechách. Původní kovové již nevyhovující překážky byly nahrazeny moderními prvky a nově zde vznikl prostor pro začínající a děti," řekl starosta. Nové překážky jsou ve stejném stylu jako je betonový skateboardový bazén o ploše 480 metrů čtverečních, který je součástí areálu od roku 2017. Nové hřiště s bazénem propojily terénní úpravy, které zvýšily bezpečnost užívání.

Škoda sport park začal obvod budovat v roce 1999. Jako první se v něm objevila skateboardová U-rampa a kombinovaná překážka. Od té doby se každoročně investuje do budování dalších sportovišť. Je zde hřiště na streetball, dvě hřiště na nohejbal, in-line dráha, dvanáctimetrová lezecká stěna s 50 značenými cestami, hřiště na fotbálek a petanque, pět hřišť na beach volejbal. Vstupné se neplatí. Loni se například o 230 metrů prodloužila šest metrů široká in-line dráha, která nyní měří 547 metrů. "Do areálu se od roku 1999 do dnešního dne investovalo celkem 43,7 milionů korun," dodal Aschenbrenner.

Autoři | Foto mysticconstructions.cz

Štítky ČR, rekreace, sporty, správa, Plzeň, Škoda Sport, Lumír Aschenbrenner, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál Škoda sport park v Plzni otevřel nové skateboardové hřiště  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.