Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Házenkáři Plzně po rozstřelu porazili Karvinou a získali titul

Házenkáři Plzně po třech letech vyhráli extraligu. V rozhodujícím pátém finále porazili doma Karvinou stejně jako ve čtvrtém utkání venku až v rozstřelu a sérii ovládli 3:2 na zápasy. V normální hrací době skončilo utkání 27:27, v sedmimetrových hodech se prosadilo všech pět domácích hráčů, zatímco za Slezany zaváhal Michal Brůna.

Plzeň vyhrála v samostatné historii extraligu pošesté a z pomyslného trůnu sesadila právě Karvinou, která Talent ve finále porazila před rokem. Předchozí tři tituly získali Západočeši v letech 2014 až 2016, v minulých dvou sezonách skončili druzí. Karviná, která je nejúspěšnějším týmem samostatné historie, dvanáctý mistrovský pohár nepřidala.

Plzeň ve středu díky výhře v rozstřelu ze sedmimetrových hodů v Karviné vyrovnala stav série a vrátila ji na západ Čech, zpočátku se jí ale psychologickou výhodu nedařilo využít. Hráči Talentu se v úvodu trápili proti pevné obraně hostů a v prvním poločase měli o 20 procent nižší úspěšnost střelby.

V 28. minutě Plzeňští třemi góly za sebou srovnali ze 7:10 na 10:10 a zdálo se, že se nadechují. Jenže ještě do poločasu udělali dvě hrubé chyby a Slezané si prakticky se sirénou vzali do kabin tříbrankový náskok zpět.

V úvodu druhé půle odskočili hosté už na rozdíl pěti gólů, ale Západočeši zdánlivě ztracené utkání rychle vyrovnali. Pomohly jim k tomu i trefy přes celé hřiště do opuštěné branky, neboť Karvinští jako tradičně při útočných akcích hráli bez brankáře.

Rozjetá Plzeň minutu a půl před koncem vedla 27:25. Závěr však domácí nezvládli a dovolili hostům srovnat, takže o mistrovi musely rozhodnout sedmimetrové hody. Přestože v normální hrací době Západočeši dvě sedmičky nedali, v rozstřelu byli stoprocentní. Hned v první sérii naopak zaváhal karvinský matador Brůna a v poslední sérii rozhodl Michal Tonar.

Autoři | Foto Talent Plzeň

Štítky Sport, házená, muži, extraliga, play off, finále, Plzeň, Karviná, Michal Brůna, házenkář, Česko, Michal Tonar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři Plzně po rozstřelu porazili Karvinou a získali titul  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.