Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Indiánům ve finanční tísni pomohla vedle města dvěma miliony i Vodárna Plzeň

Indiány z HC Škoda Plzeň nenechá padnout ani městská společnost Vodárna Plzeň. Hokejový klub podpoří částkou dva miliony korun. Klub utrpěl vysoké finanční ztráty kvůli předčasně ukončené sezoně z důvodu opatření kvůli pandemii koronaviru a hrozilo reálné nebezpečí, že extraligový hokej v Plzni skončí.

„Přidali jsme se k městu a hokejistům schválili finanční pomoc. Milionem korun podpoříme v sezoně 2020/2021 mládežnický hokej a stejnou částkou profesionální A tým,“ uvedl předseda představenstva vodárny Pavel Šindelář (ODS). Místopředseda představenstva Petr Suchý (TOP 09) doplnil, že plzeňský hokej, který je v ohrožení, město vždy dobře reprezentoval. „Rozhodli jsme se mu pomoci v nejtěžších časech. Chceme, aby hokej v Plzni fungoval dál,“ doplnil Petr Suchý.

Hokejisté ukončili sportovní sezonu předčasně a nemohli už odehrát playoff, čímž se klub dostal do vážných finančních potíží. „Děkujeme, velmi si pomoci vážíme v době, kdy nevíme, co se bude dál dít a jestli pro nás vůbec začne další sezona,“ řekl Martin Straka, generální manažer a jednatel klubu.

Už před týdnem schválili zastupitelé Plzně třímilionovou dotaci pro plzeňský hokejový klub. Milion dostali od města také mladí hokejisté z HC Plzeň 1929.

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, dotace, magistrát, zastupitelstvo, extraliga, Vodárna Plzeň, VODÁRNA PLZEŇ a.s., hokej, pandemie covidu-19, Petr Suchý, hokejista, Pavel Šindelář, ODS, TOP 09, Martin Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiánům ve finanční tísni pomohla vedle města dvěma miliony i Vodárna Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.