Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Byl to speciální návrat, přiznal vítkovický útočník Indrák. Ještě nedávno hájil barvy Plzně

Výjimečné utkání odehrál včera na plzeňském ledě v barvách Vítkovic hokejový útočník Miroslav Indrák. Právě ze západu Čech se v týdnu stěhoval do Ostravy a premiéru v novém působišti si odbyl právě proti bývalým spoluhráčům. Připsal si jednu asistenci, ale čtvrtou porážku Vítkovic z posledních pěti zápasů neodvrátil.

"No zrovna to takhle vyšlo. Byl to pro mě speciální návrat. Vlastně jsem tady strávil celý život a kariéru. Dost se to ve mně bilo. Po první třetině už to ze mě spadlo a pak už jsem trochu začal hrát," přiznal po utkání počáteční nervozitu čtyřiadvacetiletý křídelní útočník, jenž v Plzni včetně poloviny tohoto ročníku odehrál sedm sezon.

Zvláštní odměny pro nové spoluhráče ale před zápasem s Indiány nevypisoval. "Nikoho jsem nemusel motivovat. Každý z nás ví, o co hrajeme. Hráli jsme ale bohužel úplně špatně. Bylo tam od nás plno zbytečných faulů a tým jako Plzeň to umí potrestat. Při hře pět na pět to přitom nebylo až tak strašné," hodnotil průběh prohraného duelu v poměru 4:6.

Pouhých 175 centimetrů vysoký rychlonohý forvard naskakoval ve speciální přesilovkové formaci a za stavu 4:5 pykal v 53. minutě po špatném střídání na trestné lavici při šestém gólu Plzně. "Tam byl špatná domluva naší lajny, bohužel to byla chyba při střídání. Nemyslím ale, že se zápas lámal tam. Už předtím bylo těch oslabení strašně moc," domnívá se písecký rodák, jemuž se analyzovat příčiny porážky příliš nechtělo. "Už to musíme hodit za hlavu, je to za námi a musíme se soustředit na další zápas v pátek na Spartě," dodal Indrák.

Prozatím se ve vítkovickém týmu zabydluje a věří v restart své poněkud ustrnulé kariéry. "Já jsem potřeboval změnu. Už jsem tu byl hrozně dlouho a moje herní stránka byla taková, jaká byla. Jsem rád, že tady budu vytěžovaný a budu moci zase hrát normálně hokej," přál si hráč, jenž si v probíhajícím ročníku připsal zatím ve dvaceti utkáních sedm bodů za tři góly a čtyři asistence.

"Bydlím u Šlajsíka (Jana Schleisse), který mi to všechno ukázal. Známe se od dorostu, trávím s ním hodně času. V šatně je dost bývalých plzeňských hráčů a i ostatní kluci jsou hrozně v pohodě, takže v tom určitě problém také nebude," dodal Indrák ke svojí adaptaci ve zcela novém prostředí.

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky Sport, hokej, extraliga, 34. kolo, Plzeň, Vítkovice, Indrák, FOTO, Miroslav Indrák, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň, Česko, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl to speciální návrat, přiznal vítkovický útočník Indrák. Ještě nedávno hájil barvy Plzně  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.