Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chtěli jsme lepší výsledek, ale bohužel. I tak to byla cenná zkušenost, hodnotí trenér Bílek zápas s Interem

Před zápasem trenér Bílek i jeho svěřenci věřili, že dokážou italský celkem potrápit a pokusí se ze zápasu urvat maximum. Porážku 0:2, kterou včera utrpěli, ale přesto berou jako cennou zkušenost. Do dalšího zápasu Ligy mistrů nastoupí viktoriáni na stadionu Bayernu Mnichov 4. října.

„Každá porážka mrzí, to jednoznačně. Nastoupili jsme proti soupeři s obrovskou kvalitou. Naším přáním bylo v domácím prostředí dosáhnout dobrého výsledku, bohužel se to nepodařilo. Na druhou stranu je to další obrovská zkušenost pro naše hráče,“ hodnotí utkání trenér Michal Bílek.

Viktoria nastoupila s podobným rozestavením jako Inter, tedy se třemi stopery. „Tenhle systém nemáme úplně zažitý, ale soupeř to hrál taky, tak jsme si řekli, že to zkusíme a budeme hrát jeden na jednoho. Nevyšlo nám to, tak jsme to museli přeskupit a potom už to bylo lepší,“ prozradil ke změně Lukáš Hejda.

Viktoriáni podlehli Interu Milán a zaznamenali tak vůbec první porážku na vlastní půdě s italským týmem

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů doma podlehli Interu Milán 0:2. Úřadující češti šampioni, kteří odehráli závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Pavla Buchy, zůstávají ve skupině C bez bodu. Minulou středu utrpěli debakl 1:5...

„Strašně jsem se na Ligu mistrů těšil. Je škoda, že jsme nedokázali vyválčit alespoň jeden bod. Jsou to skvělý hráči a je to pro nás obrovská škola a zkušenost. Může nás to jedině posunout. I když prohráváme, tak ta atmosféra je úžasná a my se budeme snažit do dalších zápasů přenést nově získané zkušenosti,“ myslí si obránce Václav Jemelka.

„Na začátku jsme tahali za kratší konec, prvních dvacet minut nám vůbec nevyšlo a prakticky jsme se nedostali do hry. Když jsme přeskupili řady, tak už to bylo trošku lepší, Inter se trošku zatáhl a čekal na své šance. Po červené kartě už asi bylo rozhodnuto,“ doplnil Hejda.

Po Robertu Lewandowském si viktoriáni užili dalšího kanonýra, Edin Džeko se proti FCVP trefil už podesáté z devíti zápasů, kdy proti Plzni nastoupil. „Stačí mu jedna gólová situace k tomu, aby ji proměnil. Dnes znovu ukázal, že je to nesmírně kvalitní hráč. Má výborný výběr místa, našel si prostor ve vápně a trefil to výborně k tyči. Prokázal svoji extratřídu,“ říká Bílek.

Červenomodří se teď zase musí soustředit na domácí ligu. Už v neděli je totiž čeká domácí šlágr proti Slavii, kdy půjde o přímý souboj o čelo tabulky. „Všechny fanoušky bych chtěl pozvat na neděli, čeká nás obrovsky důležité utkání se Slavií. Děkujeme jim i za dnešní podporu, byli bezvadní,“ dodal závěrem trenér Michal Bílek.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Inter Milán, ohlasy, Michal Bílek, Lukáš Hejday, trenér, FC Internazionale Milano, Liga mistrů UEFA, FC Bayern München, SK Slavia Praha, Lukáš Hejda, Edin Džeko, Václav Jemelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěli jsme lepší výsledek, ale bohužel. I tak to byla cenná zkušenost, hodnotí trenér Bílek zápas s Interem  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.