Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Viktoria Plzeň hlásí další posily, tým podpoří nigerijský útočník Bassey a slovenský reprezentant Jirka

Po obránci Václavu Jemenkovi ohlásila fotbalová Plzeň další posily. Do české ligy se vrací útočník Fortune Bassey, který bude tuto sezonu hostovat v Plzni. Dalším přírůstkem je slovenský křídelník Erik Jirka, který do Plzně přichází jako volný hráč po konci angažmá v druholigovém španělském Oviedu.

Nigerijský útočník Fortune Bassey je tuzemským fanouškům známý především ze svého působení v Českých Budějovicích, kde během podzimní části vstřelil devět ligových branek a zajistil si přestup do Ferencvárose Budapešť, se kterým následně oslavil mistrovský titul.

Nyní přichází na roční hostování s opcí do Viktorie. „Naším cílem bylo rozšířit náš kádr a posílit ve všech řadách před velmi náročným podzimem na domácí i evropské scéně. Jsem rád, že se podařilo dokončit příchod takto kvalitního hráče do ofenzivy,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Třiadvacetiletý útočník se ihned po svém příchodu zapojí do tréninku a trenérům by měl být k dispozici již pro sobotní ligový duel s Hradcem Králové. „Fortune v Budějovicích ukázal, že jde o výborného útočníka. Má potřebnou rychlost, dynamiku a dobré zakončení,“ hodnotí kouč Michal Bílek.

„Viktorii velmi dobře znám, je to velký klub s velkými ambicemi. Když se tato možnost naskytla, neváhal jsem. Je to pro mě obrovská výzva, čekají nás velké zápasy v Evropě i v lize a já udělám všechno pro to, abych byl pro tým přínosem,“ sdělil Fortune Bassey.

Vzhledem k tomu, že Fortune Bassey zasáhl v dresu Ferencvárose do předkol Ligy mistrů, nemůže za Viktorii nastoupit ve dvojzápase play off proti Karabachu. Pro skupinovou fázi Ligy mistrů, případně Evropské ligy však bude plně k dispozici.

Další posilou je slovenský hráč a reprezentant Erik Jirka. Odchovanec Trnavy má na svém kontě dva mistrovské tituly, které vybojoval v sezoně 2017/2018 v dresu zmíněného Spartaku a v soutěžním ročníku 2018/2019, kdy se s Crvenou Zvezdou Bělehrad stal srbským šampionem. Slovenský internacionál má za sebou také působení v polském Gorniku Zabrze a španělských klubech Mirandes a Real Oviedo.

„Jde o rychlostní typ křídelníka, který perfektně zapadá do našeho způsobu hry. Erik by navíc neměl mít problém s adaptací na nové prostředí, a tak by měl rychle zapadnout do naší kabiny,“ myslí si Bílek.

Kvůli Lize mistrů odložila fotbalová Plzeň ligový zápas s Brnem, zároveň oznámila novou posilu do obrany

Mistrovská Plzeň požádala o odložení zápasu se Zbrojovkou Brno, které se mělo odehrát v sobotu 20. srpna. Důvodem je středeční utkání, které sehrají Západočeši v ázerbajdžánském Baku proti Karabach FK v boji o postup do nejprestižnější světové...

 

Tento záložník patří k oporám slovenského národního týmu, v jehož dresu nastoupil také k březnovým přátelským duelům proti Norsku a Finsku. Proti reprezentaci Suomi Jirka dokonce rozhodl vstřeleným gólem o výhře svého týmu. Ke klíčovým hráčům slovenských barev patřil také v mládežnických výběrech do devatenácti a jednadvaceti let.

„Vzhledem k tomu, že nás čeká náročný podzim, a to na domácí i evropské scéně, rozhodli jsme se náš tým posílit o dalšího velmi kvalitního hráče, kterým slovenský reprezentant Erik Jirka bezpochyby je. Na hráče jsme získali dobré reference také od našeho asistenta trenéra Marka Bakoše, který jej ještě coby hráč potkal během svého angažmá v Trnavě,“ podotkl Šádek.

Radost z přestupu má i samotný hráč. „Samozřejmě se do Plzně velmi těším. Když mi to agent oznámil, tak jsem z toho byl nadšený. Zabojovat o Ligu mistrů je pro mě obrovskou motivací stejně jako pro všechny hráče v Plzni. Jsem připravený zasáhnout do zápasů a pomoci týmu. Udělám pro to vše, co budu moct,“ prozradil Erik Jirka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, posila, Fortune Bassey, Erik Jirka, Real Oviedo, Liga mistrů UEFA, SK Dynamo České Budějovice, FC Spartak Trnava, Ferencvárosi TC, Michal Bílek, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň hlásí další posily, tým podpoří nigerijský útočník Bassey a slovenský reprezentant Jirka  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.