Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Play-off o Ligu mistrů míří do Plzně. Viktoriáni i podruhé porazili Šeriff Tiraspol 2:1

Další dvojzápas si můžeme úspěšně odškrtnout! Viktorka zvládla i odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol, který porazila stejně jako v prvním utkání 2:1. Svěřencům trenéra Michala Bílka tak už chybí jediný krok ke splnění velkého snu, a to k základní skupině nejprestižnější fotbalové klubové soutěže světa.

Viktoriáni si ani nemohli představovat lepší start do zápasu, ze své úvodní šance totiž okamžitě skórovali! Lukáš Kalvach vymyslel parádní přihrávku na Jana Kopice, který předložil Tomáši Chorému, jenž ještě šikovně přenechal balon Janu Klimentovi a ten se nemýlil. Po 27 minutách už to mohlo být o dva góly, Tomáš Chorý byl ve vápně zatažen za dres a kopala se penalta. Té se ujmul sám „Choras,“ ale bránu minul a velká příležitost tak zůstala nevyužita.

Západočeši byli i nadále střelecky aktivnějším týmem na hřišti, v další šanci to zkoušel Lukáš Kalvach ze střední vzdálenosti, ale bránu Razaka Abalory minul. I když to mohlo být rozdílově o trošku lepší, i tak odcházeli červenomodří do kabin se zaslouženým vedením 1:0.

Vstup do druhého poločasu byl turbulentní, Šeriff totiž hned po minutě dostal po ruce Milana Havla také šanci kopat pokutový kop. Na rozdíl od domácích byl úspěšný a Ibrahim Akanbi Rasheed stejně jako v prvním zápase penaltu proměnil. Viktorka mohla téměř okamžitě znovu odskočit, ale první střelu Jana Kopice zablokovala obrana Tiraspolu, tu druhou výborně vytáhl na roh Abalora.

Hrálo se opravdu ve strhujícím tempu, na druhé straně musel hned dva brilantní zákroky během několika vteřin vytáhnout Jindřich Staněk! V prvním případě Salifu Mudasiru napřáhl zpoza vápna a plzeňský gólman se parádně proletěl vzduchem. Druhý zákrok byl možná ještě těžší, po centru z pravé strany hlavičkoval na malém vápně úplně osamocený Abou Ouattara, ale Staněk předvedl rychlý reflex na brankové čáře.

Západočeši se z tlaku soupeře vymanili tím nejlepším možným způsobem! Lukáš Kalvach poslal roh přímo na nohu Jhona Mosquery a domácí se po hodině hry dostali opět do vedení. Na druhé straně pak Staněk opět zachraňoval, když vytáhl střelu Tejana, při následné dorážce Rasheeda zas zaskočil Lukáš Kalvach.

Viktoria Plzeň tak úspěšně zvládla i 3. předkolo Ligy mistrů, když v obou zápasech vyhrála nad Šeriffem Tiraspol 2:1. Plzeňským fotbalistům už tak chybí jediný, ale zcela jistě ten nejtěžší krok k základní skupině!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 3. předkolo Ligy mistrů, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, Michal Bílek, Lukáš Kalvach, Jindřich Staněk, Jan Kopic, Jan Kliment, Tomáš Chorý, FC Sheriff Tiraspol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Play-off o Ligu mistrů míří do Plzně. Viktoriáni i podruhé porazili Šeriff Tiraspol 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.