Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň v boji o Ligu mistrů dokázala otočit zápas a zvítězit nad Tiraspolem 2:1

Fotbalisté Plzně v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů v Kišiněvě zvítězili nad Tiraspolem po obratu 2:1. Domácí odvetu čeští šampioni sehrají příští úterý.

Na stadionu Zimbru Kišiněv se hrálo, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří, kde se z rozhodnutí UEFA nemohou konat pohárová utkání kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Západočeši nastoupili v netradičním rozestavení 4-4-2 se dvěma útočníky Chorým a Klimentem. Záložník Sýkora hrál na pozici levého obránce, kde už v minulosti zaskakoval.

Plzeňský brankář Staněk už ve druhé minutě vytáhnul Luškjaovu střelu. Na druhé straně se o chvilku později blýskl také Abalora, který zlikvidoval Buchovu ránu. Oboustranně ofenzivní fotbal pokračoval i v dalších minutách. Plzeňskou branku z dálky minul Renan Guedes, mezi tyče se nevešla ani následná Kopicova střela, Abalora pak ve velké šanci vychytal Mosqueru.

Po trochu klidnější pasáži zahrál v pokutovém území rukou Sýkora a penaltu ve 36. minutě proměnil Rasheed Akanbi. Za chvíli domácí brankář srazil Havla a rozhodčí Makkelie po kontrole u videa, které v letošní kvalifikaci pohárů má premiéru ve 3. předkole Ligy mistrů, nařídil pokutový kop i pro Plzeň. Chorý nezaváhal podobně jako v úvodním zápase 2. předkola v Helsinkách.

V úvodu druhé půle dvakrát podržel hosty Staněk, jenž se blýskl proti přímému kopu Pernambuca i následné ráně brazilského útočníka. Plzeňští se vymanili z náporu Tiraspolu a v 55. minutě skórovali. Míč po Mosquerově centru se odrazil k Buchovi a ten netradičně hlavou překonal Abaloru.

Viktoria v závěru moldavské šampiony do velkého tlaku nepustila a vyhrála třetí ze čtyř soutěžních utkání v sezoně.

Západočeši by v případě vyřazení Šeriffu získali v přepočtu minimálně 213 milionů korun (za účast v play off a jistotu nejméně skupiny Evropské ligy) plus několik dalších desítek milionů korun za desetiletý koeficient. Plzeň by v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů hrála s vítězem duelu mezi Karabachem a Ferencvárosem Budapešť. Pokud by Viktoria s Tiraspolem vypadla, narazila by ve 4. předkole Evropské ligy na poraženého z dvojice CZ Bělehrad - Pjunik Jerevan.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Seffrif Tiraspol, FC Sheriff Tiraspol, Liga mistrů UEFA, Kišiněv, Evropská liga UEFA, ruská invaze na Ukrajinu, UEFA, Renan Guedes, Podněstří, FK Crvena zvezda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň v boji o Ligu mistrů dokázala otočit zápas a zvítězit nad Tiraspolem 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.