Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sportovním ředitelem fotbalové Plzně se stala klubová legenda Daniel Kolář

Bývalý reprezentační záložník Daniel Kolář je novým sportovním ředitelem západočeského klubu. Dlouholetý hráč Viktorie pomohl Plzni k pěti ligovým titulům, zahrál si v Lize mistrů a dostal se až do národního týmu. O novinkách informoval klub na svých webových stránkách.

Daniel Kolář působí v Plzni už od roku 2008. Šestatřicetiletý hráč po konci profesionální kariéry v roce 2019 zaujal pozici sportovního manažera mládeže. Nyní bude sbírat nové zkušenosti coby sportovní ředitel fotbalové Plzně.

„Mým úkolem je být spojkou mezi majitelem klubu a trenéry, a tak pro ně zajišťovat potřebný servis. Stejně tak to platí i pro hráče, v jejichž případě budu zajišťovat i komunikaci s jejich zástupci a řešit jejich aktuální potřeby tak, aby se mohli stoprocentně koncentrovat na sportovní přípravu a plnění našich sportovních cílů. V mých kompetencích bude i sledování hráčů na hostování či vytipovaných hráčů, kteří by pro nás mohli být zajímaví,“ popisuje Daniel Kolář.

V neposlední řadě bude i nadále dohlížet na mládež, kde chce pokračovat s propojováním mládežnických výběrů s A týmem. Ve funkci sportovního ředitele nahradil Zdeňka Psotku, který se po konci sezony přesunul na pozici sportovně technického ředitele Fotbalové asociace ČR. „Jmenování Daniela Koláže na uvolněnou pozici sportovního ředitele je pro nás přirozenou a logickou volbou. Danovi samozřejmě přeji hodně úspěchů a těším se na naší vzájemnou spolupráci,“ dodal šéf plzeňského klubu Adolf Šádek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, sportovní ředitel, Daniel Kolář, Adolf Šádek, Liga mistrů UEFA, Fotbalová asociace České republiky, Zdeněk Psotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovním ředitelem fotbalové Plzně se stala klubová legenda Daniel Kolář  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.