Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Mladí fotbalisté z celých západních Čech se dočkají nového tréninkového centra za 100 milionů

Moderní zázemí pro mládežnický fotbal by mělo vzniknout v městském sportovním areálu ve Štruncových sadech v blízkosti hlavního stadionu plzeňské Viktorie. Stavba by měla být dokončena na jaře příštího roku. Areál budou využívat mladé naděje z fotbalových akademií i klubová mládež plzeňského týmu.

„V novém objektu, který bude umístěn velmi blízko soutoku Mže a Radbuzy, budou moci mladí sportovci využívat šatny se sociálním zázemím, rozcvičovnu, posilovnu, a především rozsáhlé a moderně vybavené fyzioterapeutické a relaxační centrum, pro které bude vyčleněné celé třetí nadzemní podlaží,“ popsal primátor města Plzně Pavel Šindelář (ODS).

Celkové náklady vyjdou na 100 milionů korun. Staveniště nyní přebírá zhotovitelská firma s tím, že hotovo by mělo být za 13 měsíců. Budova tréninkového centra mládeže bude mít tři nadzemní podlaží a celkovou zastavěnou plochu 570 metrů čtverečních. „Objektu má dominovat vstupní celoprosklená část s vystupujícím portálovým rámem. Plochá střecha bude osázena zelení. Spolu s výstavbou budovy mají být také zhotoveny zpevněné plochy, jako jsou areálová příjezdová komunikace, chodníky a parkovací stání, a dále související inženýrská infrastruktura, tedy vnitroareálové přípojky vody, kanalizace, elektro či horkovod,“ upřesnil první náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).


Vizualizace zázemí tréninkového centra mládeže

„Práce s mládeží a výchova talentů obecně je dlouhodobě jedním ze základních pilířů, na nichž je náš klub postaven. Této oblasti věnujeme společně s městem Plzeň velké úsilí a za poslední roky se nám podařilo udělat velký pokrok. Výstavba nového zázemí tréninkového centra je dalším nesmírně důležitým milníkem. Město Plzeň vybuduje odpovídající zázemí pro mládež, které bude patřit mezi nejmodernější u nás,“ pochvaluje si generální ředitel FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek. Předseda výboru VIKTORIA PLZEŇ-fotbal Petr Žitek doplnil, že ve fotbalových akademiích je v 19 mládežnických družstvech Viktorie Plzeň 450 dětí, s nimiž pracuje 70 trenérů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky fotbal, mládežnický fotbal, tréninkové centrum, mládež, Plzeň, mladí sportovci, FC Viktoria Plzeň, Západní Čechy, ODS, Pavel Šindelář, ANO 2011, Mže, Radbuza, Roman Zarzycký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí fotbalisté z celých západních Čech se dočkají nového tréninkového centra za 100 milionů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.