Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktorián Luděk Pernica uctil tradičním knírem Movember a přispěl k vysoké výhře nad Bohemians

Viktoriáni ukončili sérii zápasů bez vítězství a na domácím hřišti zničili pražskou Bohemku 6:0! Skóre duelu otevřel jeden z navrátilců do sestavy po karetním trestu Luděk Pernica, který společně s trenérem Michalem Bílkem zápas zhodnotil. Utkání odehrál Pernica se slušivým knírem u příležitosti tradiční kampaně Movember.

„Poslední zápasy nám výsledkově nevyšly, proto jsem rád, že jsme to zvládli takovým způsobem. Potřebovali jsme to. Těší mě, že se prosadili ti, co už dlouho nedali gól, pro ně je to taky velmi důležité. Před Slováckem nás tohle posílí,“ přeje si Michal Bílek. „Navíc jsme zase téměř kompletní, zdravotní stav kádru je dobrý,“ těší trenéra.

Šest gólů, šest střelců, viktoriáni rozstříleli Bohemians 6:0

Dnes to tam viktoriánům padalo! Po třech ligových ztrátách v řadě konečně za tři body. Hráči FC Viktoria Plzeň za nimi vykročili proti Bohemians 1905 už v prvním poločase, kdy vedení 3:0 zajistili Luděk Pernica, Jan Kopic a Jhon Mosquera. V druhé...

Při vysoké výhře se trefilo šest různých hráčů! „Jednoznačně je to přidaná hodnota,“ uvědomuje si Bílek. Nejlepší ligový střelec Jean-David Beauguel ale mezi nimi nebyl. „Bogy už nám mockrát pomohl a nic se neděje, že se dnes netrefil. Prosadili se hráči, kteří se dlouho netrefili. Pro jejich sebevědomí je to výborné a pomůže jim to,“ myslí si lodivod Viktorky.

Luděk Pernica se do zápasu vrátil po karetním trestu. „Sledovat zápasy z tribuny je to nejhorší, člověk nemůže pomoci,“ trápilo ho v předchozím období. „Dnes jsem dal gól, vyhráli jsme 6:0, takže je to to nejlepší, co se mohlo udát. Navíc jsme vyhráli před zápasem na Slovácku a trefilo se šest rozdílných střelců, to nám dodá hodně sebevědomí,“ usmíval se.

Skóre otevřel po centru Aleše Čermáka. „Hned po zápase jsem se na to ještě díval. Byl to dobrý centr, já šel ze zadní pozice a dobře jsem to trefil na zadní tyč,“ popsal svou pěknou branku. Navíc přiznal, že zápas vyšel ještě líp, než si všichni představovali. „Je to tak. Před zápasem asi nikoho nenepadlo, že to skončí 6:0. Abych se přiznal, já věřil, že vyhrajeme 4:0, ale dopadlo to tedy ještě o dva góly lépe. Skvělá výhra, nicméně mrzelo nás, že u toho nemohlo být více fanoušků. Taková jsou ovšem vládní opatření a všichni je musíme respektovat,“ říká.

Celý listopad hraje s pěkně vypěstovaným knírem, připojuje se tak ke globální akci zvané Movember. „Už to držím asi osm let, je to pro mě tradice. Občas slýchám nějaké narážky od kluků, třeba i Martin Dostál z Bohemky se mě dnes ptal, jestli s tím vůbec můžu hrát. Už se těším, až ho sundám, hodně to svědí, ale je to prostě má tradice,“ směje se Luděk Pernica.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Kubíček

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Bohemians, Movember, Luděk Pernica, Bohemians 1905, knír, Michal Bílek, 1. FC Slovácko, Jean-David Beauguel, Aleš Čermák, Martin Dostál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Viktorián Luděk Pernica uctil tradičním knírem Movember a přispěl k vysoké výhře nad Bohemians  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.