Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slávistický asistent Řehák odmítl, že by rasisticky urazil plzeňského Mosqueru

, aktualizováno 2. listopadu 2021, 20:20

Slovní přestřelka ohledně rasistického nařčení mezi fotbalovou a Plzní a pražskou Slavií pokračuje. S odstupem jednoho dne reagoval na včerejší výrok asistent trenéra fotbalistů Slavie Pavel Řehák. Ten důrazně odmítl, že by rasisticky urazil plzeňského hráče Jhona Mosqueru v nedělním vyhroceném utkání, kdy Slavia zvítězila nad Plzní 2:0.

Slavistický asistent Pavel Řehák je podle svého vyjádření na klubovém webu připraven bránit se proti zmíněnému nařčení soudně. Kolumbijský záložník tmavé pleti byl v nedělním utkání jedním ze tří vyloučených plzeňských fotbalistů. Po zápase Jhon Mosquera na sociální síti napsal, že během cesty ze hřiště do kabiny od Řeháka uslyšel výraz monkey (opice). Doslova napsal: „Ten hloupý člověk mi řekl opice. Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože mu rozbiju obličej.“ Svůj příspěvek pak sice smazal, ale mezitím ho sdíleli další uživatelé.

„Pokud Jhon Mosquera tvrdí ve svém příspěvku na instagramu, který stáhl několik minut po jeho zveřejnění, že jsem ho označil slovem 'monkey', tak bohužel lže," uvedl Pavel Řehák, který podle svých slov není rasista a rasismus odsuzuje.

„Neudělal jsem to, a protože jsem se k němu v průběhu zápasu nikdy nepřiblížil na bližší vzdálenost než cca 15 metrů, pak pokud bych to skutečně udělal, tak by takovýto můj výraz nejen zachytily kamery nebo ruchové mikrofony, ale velmi dobře by jej také museli slyšet mí kolegové na lavičce a v mém bezprostředním okolí," doplnil bývalý hráč Slavie, jenž působil i v Japonsku.

Řehák uvedl, že pokud Mosquera nebo kdokoliv jiný bude nadále tvrdit, že se během utkání Slavie s Plzní dopustil jakékoliv rasistické urážky, je připraven se bránit soudní cestou. Má za to, že takové nařčení poškozuje jeho i rodinu.

Viktoriáni za svým hráčem stojí

Vedení FC Viktoria Plzeň stojí pevně za svým hráčem, plně mu důvěřuje a má maximální podporu. „Žádáme tedy domácí klub o důkladné prošetření celého incidentu a případně i tvrdý postih konkrétního viníka. Porážku na hřišti přijímáme, jednání tohoto typu však tolerovat ani tiše přejít nehodláme,“ uvedlo už včera vedení plzeňského klubu.

Pražský klub nabídl spolupráci

Slavia nabídla plzeňskému klubu možnost zřízení společného týmu právníků a expertů, který by situaci vyšetřil. „V případě potvrzení tohoto velmi vážného obvinění jsme připraveni přistoupit k exemplárnímu řešení vycházejícího z principu nulové tolerance k rasismu v klubu," napsalo vedení Slavie na webu.

Pražští funkcionáři se podivili, proč Mosquera nereagoval na urážku hned. „Nerozumíme tomu, proč ji nezmínil ve chvíli, kdy podával ruku trenérovi Jindřichu Trpišovskému ani rozhodčímu, u kterého se při odchodu dlouze zastavil. O poskytnutí záběrů požádáme O2 (TV) a oslovíme další svědky této události," uvedla Slavia.

Připomněla zároveň, že Mosquera rozhodčímu naznačoval, že zápas byl zkorumpovaný. „Toto ničím nepodložené obvinění je v kontrastu s rozhodnutím Komise rozhodčích, která jednomyslně potvrdila správnost chování rozhodčích v celém zápasu i oprávněné udělení tří červených karet," doplnil pražský klub.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ladislav Nussbauer

Štítky Jhon Mosquera, rasistické urážky, FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, rasismus, Pavel Řehák, Plzeň, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Jindřich Trpišovský, Japonsko, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slávistický asistent Řehák odmítl, že by rasisticky urazil plzeňského Mosqueru  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.