Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň rozdrtila Opavu 4:0, po třech kolech vyhrála a je druhá

Fotbalisté Plzně v sedmém kole první ligy doma deklasovali Opavu 4:0, v nejvyšší soutěži zvítězili po třech zápasech a vrátili se na druhé místo tabulky o pět bodů za vedoucí Slavii. Slezané v lize prohráli popáté za sebou a patří jim třináctá pozice. V prvním poločase se prosadili Aleš Čermák a Jan Kovařík, po změně stran zvýšili David Limberský s Tomášem Chorým. Svěřenci Pavla Vrby navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci.

"Bylo to z naší strany povedené utkání, dali jsme čtyři góly, měli jsme spoustu dalších brankových příležitostí. Zápas byl z naší strany takový, jak by měl vypadat," řekl trenér Vrba na tiskové konferenci.

Domácím se hned v úvodu zranil krajní záložník Kayamba a musel být ze hřiště odvezen. V šesté minutě bývalého opavského hráče vystřídal Kovařík, po jehož centru volný Hejda v dobré pozici hlavičkoval vedle.

Hráči Viktorie zvyšovali tlak a ve 14. minutě otevřeli skóre. Čermák po Hejdově nákopu přetlačil bránícího Svozila a křížnou střelou po zemi překonal Šroma. Čermák, který se do sestavy vrátil po měsíční absenci, o chvíli později mohl přidat další gól, ale před prázdnou brankou nedokázal dobře trefit prudký míč od Kovaříka a zamířil nad břevno.

"Jak se říká, to se snad ani nedá nedat. Bylo to na brankové čáře a sám už jsem viděl míč v síti. Bohužel to šlo přes," podotkl Čermák.

Druhé nucené střídání museli Západočeši udělat po půl hodině hry, kdy Krmenčíka vystřídal Chorý. Oba zranění fotbalisté mají zatím nespecifikované svalové zranění.

"Možná nemáme takové hvězdy jako v minulosti, které Plzeň nějak táhly. Ale máme vyrovnané mužstvo a jestliže se někdo zraní, tak ti další hráči jsou schopni je nahradit. Je pro nás samozřejmě špatně, že se Kayamba a Krmenčík zranili, ale všichni, kdo nastoupili, podali velice dobrý výkon," konstatoval Vrba.

Plzeňští ve 36. minutě zdvojnásobili vedení. Čermák vyslal do úniku Kovaříka, který ještě před šestnáctkou přehodil vyběhnutého Šroma. Tomu těsně před pauzou pomohla tyčka po Chorého ráně.

Favoritovi vyšel i vstup do druhé půle. Limberský se ve 46. minutě před pokutovým územím zbavil bránícího Jurečky a po zemi zamířil přesně k tyči. Pětatřicetiletý obránce se v lize trefil po téměř přesně po dvou letech. Blízko čtvrtému gólu byl Kovařík, který hlavičkoval do břevna. Tyčku poté trefil hlavou i Chorý.

Opavští se v závěrečné půlhodině dostávali trochu víc do hry a náhradník Dedič tvrdou ranou těsně minul. V 68. minutě se však Chorý po dvou tyčkách dočkal prvního gólu v sezoně, když se prosadil další přesnou střelou zpoza šestnáctky. Druhou asistenci si připsal Hořava.

Ještě většímu debaklu Opavy v závěru zabránil brankář Šrom, který ve velkých šancích dvakrát vychytal Chorého a jednou Hořavu. Rána střídajícího Janoška se pak otřela o břevno. Plzeň v nejvyšší soutěži porazila Opavu potřetí za sebou.

"Od začátku utkání byla Viktorka jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme byli všude o krok pozdě. Přehrávala nás a vytvářela si spoustu šancí. Chyběla nám taková lehkost, nedokázali jsme udržet balon, soupeř nás hned trestal. Vítězství Plzně mohlo být i vyšší, podržel nás Vojta Šrom," prohlásil opavský kouč Ivan Kopecký.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky Sport, fotbal, první, 7. kolo, Plzeň, Opava, FC Viktoria Plzeň, SFC Opava, Aleš Čermák, Jan Kovařík, Pavel Vrba, David Limberský, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha, Ivan Kopecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň rozdrtila Opavu 4:0, po třech kolech vyhrála a je druhá  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.