Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Útočník Ondrášek po sezoně v Plzni opět míří do zahraničí

Dvaatřicetiletý Zdeněk Ondrášek odchází z Viktorie zpátky do zahraničí. Hrát bude za rumunský celek FCBS. Že se k něčemu schyluje naznačoval už fakt, že útočník s přezdívkou Kobra nenastoupil s plzeňským klubem do letní přípravy. Červenomodré barvy přitom začal oblékat před necelým rokem, kdy ho klub získal z amerického Dallasu.

„Na startu nové sezony jsme si vyhodnotili, že bude pro obě strany lepší, když se naše cesty rozejdou a dali Zdeňkovi svolení s hledáním nového angažmá, na němž se nyní domluvil s FCSB. Přejeme mu v novém působišti hodně štěstí,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Na Viktorku budu vzpomínat jen v dobrém. Chtěl bych poděkovat i všem fanouškům, klubu budu držet palce a když to čas dovolí, rád se tu vždy zastavím,“ vzkázal Zdeněk Ondrášek.

Ondrášek do Plzně přestoupil loni v září z amerického Dallasu, za sebou měl angažmá v polské Wisle Krakow, norském Tromsø i duely v reprezentačním dresu. Na západě Čech vstřelil šest gólů ve 31 ligových zápasech, prosadil se také ve 3. předkole Evropské ligy proti SønderjyskE. Ondrášek na sebe viditelně upozornil předloni v říjnu při svém debutu v národním týmu, kdy za národní celek rozhodl jako střídající hráč o vítězství 2:1 nad Anglií. Tento úspěch se řadí mezi největší v jeho dosavadní kariéře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Zdeněk Ondrášek, přestup, FK Viktoria Žižkov, Dallas, FC Steaua București, Evropská liga UEFA, Wisła Kraków, Česko, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Ondrášek po sezoně v Plzni opět míří  do zahraničí  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.