Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Chtěl jsem udělat maximum pro kluky, oni mi taky pomohli, říká Kobra po své premiéře

Po velmi dobrém výkonu vyhrála v sobotu večer Viktoria Plzeň na hřišti Bohemians 1905 4:1! Před čtvrtečním 3. předkolem Evropské ligy proti SønderjyskE se tak naladila vítězně. Zápas zhodnotili trenér Adrian Guľa, debutant v plzeňském dresu Zdeněk Ondrášek, který se hned uvedl gólem a Jan Kopic, jenž si připsal gól a dvě asistence.

„Dobrý zápas z obou stran,“ začal své hodnocení slovenský lodivod Viktorie. „Kluci podali velmi kvalitní, poctivý a hlavně týmový výkon. Byli jsme dostatečně produktivní, hlavně pohybově zdatní při kontrech. Získali jsme tak velmi cenné vítězství, které se nerodilo jednoduše, protože hlavně ve druhé části hrála Bohemka kvalitně,“ všiml si trenér.

Zdeněk Ondrášek ho při svém debutu potěšil gólem. „Hned od prvního dne u nás prokazoval velkou energii. Jsem za něj velmi rád, že se po návratu domů takhle prezentoval. Uvedl se velkou pracovitostí pro tým, nejen gólem. Jsem rád, že je s námi a věřím, že když tým bude fungovat jako dnes, tak z toho bude i nadále těžit. A nejen on, ale i Bogy a Choras. Konkurenční prostředí je veliké,“ pochvaluje si Adrian Guľa.

Z hlediska blížícího se duelu 3. předkola UEFA Europa League je vítězství velmi cenné. „Budeme to chtít potvrdit. Dnes to byla velmi kvalitní příprava na ten blížící se zápas. Ukázalo se, jak dobře umíme zahrát a věřím, že to potvrdíme i ve čtvrtek a vybojujeme postup,“ vyhlíží Guľa důležitý duel.

Debutant Ondrášek: Jsem rád za důvěru

Ve středu s týmem poprvé trénoval, dnes nastoupil v základní sestavě a po půlhodině hry skóroval. Zdeněk Ondrášek se uvedl skvěle. „Nebylo to dnes jednoduché, vím, že přede mnou je ještě hodně práce, ale samozřejmě z gólu a hlavně z výsledku jsem spokojený. Potěšila mě důvěra trenéra,“ řekl útočník přezdívaný Kobra.

„Do zápasu jsem šel s tím, že chci udělat maximum pro kluky. Zároveň jsem věděl, že i oni pomůžou mně,“ doplnil forvard, který se s českou ligou před více než osmi lety rozloučil gólem zrovna proti Bohemians 1905. „Teď si ze zápasu musíme odnést ty dobré věci a jít dál. Na zápas se SønderjyskE se všichni těšíme, jen škoda, že je to bez diváků,“ mrzí Ondráška, jenž si dnes užil první viktoriánskou děkovačku a rovnou jednomu z fanoušků dal svůj dres.

Klíčovou postavou byl také Jan Kopic, který si připsal gól, dvě asistence a ještě dvě velké příležitosti nevyužil. „Kdybych je proměnil, byl bych maximálně spokojený. Ale samozřejmě i tak jsem rád, že jsme zápas zvládli. Je dobře, že jsme zvítězili před předkolem Evropské ligy,“ pochvaluje si záložník hrající s číslem 10. „Čekají nás klíčové týdny,“ ví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, zápas, Zdeněk Ondrášek, Bohemians 1905, Adrián Guľa, trenér, Evropská liga UEFA, Jan Kopic, SønderjyskE, FK Viktoria Žižkov, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl jsem udělat maximum pro kluky, oni mi taky pomohli, říká Kobra po své premiéře  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.