Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Viktoriány čeká doma ve 3. předkole Evropské ligy dánský celek Sønderjyske Fodbold

Soupeřem FC Viktoria Plzeň ve 3. předkole UEFA Europa League se stal hratelný dánský celek Sønderjyske Fodbold. Ve švýcarském Nyonu se dnes po 13. hodině losovaly dvojice pro Evropskou ligu. Tentokrát utkání s dánským soupeřem uvidí i plzeňští fanoušci, hrát se bude doma v Plzni 24. září.

Plzeň před týdnem vypadla v 2. předkole Ligy mistrů po prohře s Alkmaarem. Dostala ještě šanci zahrát si Evropskou ligu. Tým Viktorie byl nasazený, zařazený do 8. losovací skupiny. Narazit mohl vedle dánského celku ještě na The New Saints (Wales), obávaný Hajduk Split (Chorvatsko) nebo Zrinjski Mostar (Bosna).  

Sønderjyske vzniklo v lednu 2004 sloučením několika týmů a jde o celek, který pochází z města Haderslev. Do letošních předkol Evropské ligy se kvalifikovalo vítězstvím v Dánském poháru. V lize v základní části skončilo jedenácté ze 14 týmů. V evropských pohárech se Sønderjyske představilo zatím jednou, a to v sezoně 2016/2017 v předkolech Evropské ligy. Zde vyřadilo norské Strømsgodset a polskou Zagłębii Lubin, poté podlehlo pražské Spartě po výsledcích 0:0 a 2:3.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, Evropská liga, losování, dánský soupeř Sønderjyske Fodbold, Evropská liga UEFA, SønderjyskE Fodbold, FC Viktoria Plzeň, UEFA, Nyon, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Wales

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriány čeká doma ve 3. předkole Evropské ligy dánský celek Sønderjyske Fodbold  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.