Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Gólová smršť v Liberci, Viktoria Plzeň podlehla soupeři 1:4

, aktualizováno 30. srpna 2020, 19:22

Viktoria Plzeň musí po středečním vyřazení z předkola Ligy mistrů překousnout další prohru. V zápase proti Slovanu Liberec si chtěla zpravit chuť a vybojovat druhé ligové vítězství. To se ji však nepovedlo zejména kvůli liberecké smršti v první patnáctiminutovce. Západočeši si ze severu Čech odváží prohru 1:4.

Viktoria neprohrála pod Nisou už téměř 13 let a od úvodu zápasu bylo vidět, že domácí chtějí tuto negativní bilanci zlomit. Severočeši se dostali do vedení už ve 4. minutě. Jakub Pešek obral ve středu pole kapitána červenomodrých Jakuba Brabce, míč okamžitě poslal na Jhona Mosqueru a ten přehodil vybíhajícího Aleše Hrušku.

Západočeši se ještě nestihli oklepat z prvního inkasovaného gólu a už lovili míč z brány podruhé. Júsuf Hilál napřáhl za vápnem z otočky a trefil se přesně k pravé tyči. Drtivý start hráčů z pod Ještěda zkompletoval ve 14. minutě Jakub Hromada, jenž po precizní průnikové přihrávce Michala Berana rozradostnil domácí fanoušky potřetí.

Plzeňané stihli do poločasu stáhnout ztrátu alespoň o jednu trefu. Hrdina prvního momentu utkání Jhon Mosquera zasáhl rukou do obličeje Lukáše Kalvacha a po zásahu videa se pískala penaltu. Tu si vzal na svá bedra Aleš Čermák a odčinil svoji neproměněnou ze zápasu proti Opavě. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro Liberec.

Domácím fotbalistům se však zkraje druhé půle podařilo znovu odkočit na rozdíl tří gólů. Po zaváhání ve vápně se nejlépe zorientoval Mosquera a přidal svou druhou branku v zápase. Kolumbijský záložník měl velmi blízko k hattricku o pár minut později, ale přízemní centr Berana netrefil mezi tři tyče.

Alespoň upravit skóre mohli Kopic a Kovařík, ale nevyzráli na gólmana Nguyena. Viktoriáni tak odjíždějí z Liberce s vysokou prohrou 1:4.

„Odehrálo se to tak rychle a už jsme tam měli tři góly. Šílený start, který se pak těžko dohání,“ potvrdil jediný plzeňský střelec duelu Aleš Čermák. „Špatný vstup do zápasu, co se týká agresivity, důrazu i nedostatečné reakce po ztrátě míče. Byli jsme všude pozdě, soupeř toho zaslouženě využil a šel do třígólového náskoku,“ neskrýval trenér FC Viktoria Plzeň Adrian Guľa.

Během reprezentační přestávky chtějí viktoriáni vyčistit hlavy a vše zlepšit během tréninkových procesů. „Je dostatečný prostor k tomu, abychom si to celé zanalyzovali. Fanoušci si nezaslouží, abychom hráli tak jako dnes,“ uzavřel hodnocení duelu Guľa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň | Zdroj FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liberec, Bílí Tygři Liberec, Liga mistrů UEFA, FC Slovan Liberec, Česko, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, FK Viktoria Žižkov, Aleš Čermák, Adrián Guľa, Jakub Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólová smršť v Liberci, Viktoria Plzeň podlehla soupeři 1:4  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.