Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Ostravě gól nepadl, Viktorka si tak veze bod za remízu

Viktoriáni mají za sebou poslední venkovní zápas sezóny 2019/20. Z druhého konce republiky si vezou bod za remízu s Baníkem 0:0. Proti Viktorce nastoupil v ostravském dresu i útočník Milan Baroš. Ten se tímto zápasem rozloučil s kariérou. Tu se rozhodl ukončit ze zdravotních důvodů.

Jako první se ukázal v dobrém světle Jan Kovařík, jenž po odraženém rohovém kopu šikovně napálil míč, ale jeho ránu mířící do brány zblokovala domácí obrana. Západočeši se v dalším průběhu hry sice dostali k několika zajímavým centrům, ale Baníkovci byli pozorní.

Před koncem poločasu měli první vážnější akci i Ostravané. Jiří Fleišman si naběhl na kolmici za obranu a z levé strany vápna se snažil zakončit, proti byl ale Jindřich Staněk, který výborně zasáhl. Úvodní půle jinak nepřinesla další nebezpečnější příležitosti, do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky přinesl kuriózní situace, kdy si Baník málem hned dvakrát vstřelil vlastní gól. Naštěstí pro domácí Martin Fillo mířil těsně mimo a byl z toho pouze rohový kop, Jakub Pokorný byl během chvíle ještě blíž, ten po hlavičce orazítkoval tyč.

Druhá půle byla živější, oba týmy se mohly dostat do vedení. Nejprve byl Jindřich Staněk skvěle připraven na šance Milana Jiráska i Ondřeje Šašinky, pak měl dvojitou možnost k otevření skóre na druhé straně Ondřej Mihálik, ale i proti němu se blýskl v bráně Jan Laštůvka.

Protože ani jedno z mužstev svých příležitostí nevyužily, tak se oba kluby rozešly smírně po bezbrankové remíze.

S kariérou se v tomto duelu rozloučil útočník Baníku Milan Baroš. Klub už zveřejnil, že navždy vyřadí dres s číslem 27.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Lukáš Kaboň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Baník. Ostrava, HC Vítkovice Ridera, FC Baník Ostrava, Milan Baroš, Jindřich Staněk, Jan Kovařík, Jiří Fleišman, Martin Fillo, Jan Laštůvka, Ondřej Mihálik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostravě gól nepadl, Viktorka si tak veze bod za remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.