Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Adrian Guľa: Prohra nás může jen přibrzdit, ale ne zastavit

Brána do finále poháru se zavřela při posledním kroku. Viktoriáni v semifinále MOL Cupu nestačili na Spartu a po prohře 1:2 v soutěži skončili. O výsledku na Letné se rozpovídali Jan Kovařík společně s trenérem Adrianem Guľou.

„Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do zápasu, jen jsme to nedotáhli do finálních přihrávek. Nebylo to zlé, ale potom tam přišla penalta a to nás trochu rozrušilo. Sparta pak předvedla obrovskou efektivitu při druhém gólu,“ pověděl k duelu Adrian Guľa. „Kluci se potřebovali uklidnit, protože když to bylo 2:0, tak Sparta měla větší křídla než my,“ pokračoval v hodnocení.

Viktoriáni tak třetí vítězství v Českém poháru nepřidají. „Strašně to mrzí, protože to byly dva zápasy od další trofeje. Bohužel to musíme skousnout a poučit se z toho. V lize jim to budeme chtít doma vrátit,“ připomněl Jan Kovařík nadstavbové utkání o titul proti Spartě, které na Plzeň ještě v Doosan Areně čeká.

Vůbec poprvé pod trenérem Guľou viktoriáni zažili, jaké je to v zápase prohrávat. Mohlo to na hráče mít vliv? „Možná trochu ano, protože jsme ještě nepoznali tenhle stav, ale v druhé části jsme ukázali, že i s takovým kvalitním soupeřem a tímto skóre se dá něco udělat,“ hledal pozitiva slovenský kouč. „Kluci dřeli, mákli. Dostali jsme se do kontaktního gólu, v závěru jsme měli velkou šanci… Střetly se dva dobré týmy a Sparta byla dnes možná trochu šťastnější a efektivnější,“ řekl k duelu.

Nad vyřazením z poháru není příliš mnoho času přemýšlet, už v neděli totiž na Plzeňany čeká další zápas. Domácím duelem s Jabloncem započnou nadstavbovou část o titul. „To, že to dnes nevyšlo, nás může jen přibrzdit, ale ne zastavit,“ slíbil kouč Viktorie závěrem. „Půjdeme do toho s cílem vyhrát všech pět zápasů a uvidíme, na co to bude na konci stačit,“ přidal se Kovařík.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Lukáš Kaboň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, MOL Cup, Sparta, porážka, Adrián Guľa, AC Sparta Praha, Jan Kovařík, Letná, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adrian Guľa: Prohra nás může jen přibrzdit, ale ne zastavit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.