Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Středočeši si ani neškrtli. Viktorka rozstřílela Boleslav 7:1

Fotbalisté Plzně v prvním domácím ligovém zápase po koronavirové přestávce deklasovali Mladou Boleslav 7:1 především díky hattricku Aleše Čermáka. Viktoria vyhrála i sedmé soutěžní utkání pod trenérem Adrianem Guľou a z druhého místa neúplné tabulky ztrácí osm bodů na vedoucí Slavii

I když kvůli přísným opatřením nemohli být v hledišti fanoušci, alespoň na dálku je jejich oblíbenci museli potěšit. Západočeši si totiž proti Mladé Boleslavi zastříleli a vyhráli vysoko 7:1. Zazářil zejména Aleš Čermák, který zapsal hattrick.

,,Chlapcům chutnal fotbal, hráli jednoduše, rychle, v pohybu. Hráli týmově, kompaktně. Byli jsme velmi silní i defenzivní činnosti, což je velice podstatné v takových zápasech. Měli jsme hlad po gólech," řekl trenér viktoriánů Adrian Guľa  na video tiskové konferenci.

Úvodní šanci duelu měli viktoriáni hned v 6. minutě, to když centr Jana Kovaříka odvrátil Ondřej Mazuch pouze na kopačky Jana Kopice, jeho střelu však dobře přečetl gólman Šeda a míč lapil. Další akci už ale Západočeši dotáhli do úspěšného konce. Milan Havel nahrál v pokutovém území Jeanu-Davidu Beauguelovi, ten ještě přiťukl Aleši Čermákovi a šikovný záložník otevřel skóre.

Červenomodří pokračovali v obrovském nasazení i nadále. Zanedlouho měli domácí tři skvělé příležitosti v rychlém sledu. Nejprve Lukáše Kalvacha dobře vychytal gólman Šeda, pak se hned dvakrát neprosadil Milan Havel – nejprve dělovkou napálil jen boční síť, pak si s jeho hlavičkou skvěle poradil znovu Šeda.

Během jedné minuty se poté znovu připomněl Aleš Čermák. Ve své další šanci nejdříve hlavičkoval těsně vedle, za pár vteřin už zvýšil plzeňské vedení na 2:0, když se skvěle natáhl po přízemním centru Kayamby. Ještě navýšit náskok měl možnost i Jan Kopic, jenže z přihrávky od Kovaříka napálil jen tyč.

I přesto se svěřencům Adriana Guľy podařilo přidat další dvě branky ještě do závěru prvního poločasu. Na rozdíl tří gólů se Viktoria dostala díky kanonýrovi Jeanu-Davidu Beauguelovi, finální tečku za úvodní pětačtyřicetiminutovkou udělal Milan Havel.

Druhý poločas měl velmi podobný průběh 

Plzeňští pokračovali v krasojízdě i ve druhé půli. Hned zkraje zkompletoval hattrick Aleš Čermák. Když pak místo JDB přišel na hřiště Tomáš Chorý, netrvalo mu ani čtyři minuty, aby se také zapsal mezi střelce.

,,Na Spartě jsem měl dvě velké šance, které jsem bohužel neproměnil. Tak jsem rád, že dneska tam padly tři góly. Moc hattricků jsem v životě nedal a jsem za to šťastný," konstatoval Aleš Čermák

V poslední desetiminutovce padly ještě další dva góly. Na 7:0 zvyšoval Ondřej Mihálik po skvělém úniku po straně a přesné přihrávce Tomáše Chorého, alespoň kosmeticky upravil skóre Jiří Klíma z nařízené penalty. "Perfektní výkon, zasloužené skóre, protože zápas měl mnoho dalších možností. Jsme mimořádně vděční za tohle vítězství," prohlásil slovenský kouč Guľa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrián Guľa, liga, Boleslav, FK Mladá Boleslav, FK Viktoria Žižkov, Aleš Čermák, SK Slavia Praha, Milan Havel, Jan Kovařík, Jan Kopic, Jean-David Beauguel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středočeši si ani neškrtli. Viktorka rozstřílela Boleslav 7:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.