Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FC Viktoria Plzeň sehrála dva tréninkové zápasy, oba vyhrála

Po více než dvou měsících nastoupili hráči Viktorie k zápasu. Odehráli hned dva tréninkové duely. Nejprve si poradili 3:1 s pražskou Duklou, následně zvítězili nad Příbramí 4:0. Od posledního zápasu plzeňské Viktorky uplynulo přesně 68 dní. Ligu v březnu přerušila koronavirová opatření.

Nejprve Viktorka nastoupila proti druholigové Dukle. Hned po deseti minutách se gólově prosadil střelou z vápna přesně k tyči Pavel Bucha. Jeho parťák ze středové formace Aleš Čermák přidal hned v 15. minutě druhý viktoriánský zásah. Tentýž hráč se prosadil v utkání i podruhé, ve druhé půli zakončil střelou pod břevno pohlednou kombinační akci Viktorie. Za hosty se prosadil Lukáš Holík, utkání tak skončilo vítězstvím červenomodrých barev 3:1.

„Jsme rádi, že se začalo hrát. Cítil jsem se dobře a za dva góly jsem samozřejmě rád. Teď to budeme muset ještě poladit, abychom byli dobře připraveni na ligu. Samozřejmě tam dnes byly vidět ještě nějaké chyby. Zprávu o startu ligy jsme přijali s nadšením. Neznám hráče, který by nechtěl hrát. Moc se těšíme,“ zhodnotil po zápase autor dvou branek Aleš Čermák.

Ve druhém tréninkovém duelu nastoupila Viktoria proti Příbrami, kterou vedl Pavel Horváth. I zde však měla Viktorka od úvodních minut převahu a hned v 11. minutě se pohotově trefil Luděk Pernica. Následovaly dvě branky Tomáše Chorého, který zužitkoval centry Milana Havla i Adama Hlouška. Čtvrtou branku přidal ve druhé půli hlavou Tomáš Kepl.

Premiéru ve viktoriánském dresu si v základní sestavě odbyl Iván Díaz, ve druhé půli se na hřišti dostaly i čerstvé posily ze Žiliny – Miroslav Káčer ihned po svém příchodu na hřiště obdržel kapitánskou pásku, Filip Kaša se postavil do stoperské dvojice k Luďkovi Pernicovi.

Zajímavostí je, že v dresu Příbrami se představili i tři mladí viktoriáni z béčka, kteří budou ve středočeském klubu na testech, konkrétně jde o Dušana Pince, Jonáše Vaise a Václava Svobodu.

„Zaprvé bych zdůraznil, že jsem se strašně těšili! Hecujeme se na tréninku, ale zápas je něco jiného. A myslím, že jsme hráli dominantně, dávali góly, plnili trenérovy pokyny. Takže musíme být dnes spokojeni,“ pravil po zápase autor dvou branek Tomáš Chorý.

„Na hřišti jsem se cítil dobře, góly mi udělaly radost. Měl jsem i další příležitosti. Ale je na čem pracovat, posledních deset minut jsem trochu už tahal nohy,“ dodal s tím, že mu udělala obrovskou radost zpráva o restartu ligy. „Jakmile jsme se dozvěděli datum, udělalo nám to všem radost. Víme, na co se připravit, a už netrénujeme jen tak zbůhdarma. Těšíme se moc!“

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Michal Belšán

Štítky FK Viktoria Žižkov, FC Viktoria Plzeň, 1. FK Příbram, FK Dukla Praha, Aleš Čermák, Tomáš Chorý, Pavel Bucha, Lukáš Holík, Pavel Horváth, Adam Hloušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Viktoria Plzeň sehrála dva tréninkové zápasy, oba vyhrála  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.