Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Fotbalisté Plzně po vyřazení z Konferenční ligy remizovali na Slovácku 1:1

Fotbalisté Plzně po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou remizovali v 29. kole první ligy na Slovácku 1:1. Do vedení poslal Západočechy na konci první půle Idjessi Metsoko, v 73. minutě vyrovnal z pokutového kopu Vlastimil Daníček.

Třetí Viktoria nevyhrála třetí z posledních čtyř kol, tým z Uherského Hradiště zase v nejvyšší soutěži nezvítězil pošesté v řadě. Kolo před koncem základní části ale zůstal na šestém místě, které jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

Oproti čtvrtečnímu duelu v Itálii postavil trenér Viktorie Miroslav Koubek v základu hned osm jiných hráčů. Plzeň pokračuje v nabitém programu, ve středu odehraje před vlastními diváky semifinále domácího poháru se Zlínem. Vítěz vyzve ve finále obhájce ligového titulu Spartu.

Na hře Plzně se změny projevily, chyběla jí kompaktnost, navíc brzy musel vystřídat zkušený obránce Řezník. Slovácko se tak pustilo do ofenzivy. K náznaku první šance se propracoval průbojný Vecheta, jehož v šestnáctce na poslední chvíli odzbrojil Kalvach. Útočník domácího týmu se neprosadil ani ve 20. minutě po akci Petržely.

Hosté se do první šance dostali po půlhodině hry. Vydra měl tváří v tvář brankáři Fryštákovi na kopačce svůj třetí ligový gól v sezoně, jenže domácí brankář jeho střelu včas nohama vyrazil.

V závěru poločasu ustála plzeňská sestava několik standardních situací domácího výběru a naopak sama udeřila z brejku. Vydra poslal do úniku Metsoka, který obešel Hofmanna a prostřelil Fryštáka. Útočník z Toga zaznamenal druhou trefu v pátém ligovém duelu.

Po přestávce měl na kopačce vyrovnání Blahút, jehož vyslal kolmou přihrávkou do šance Petržela, jenže Jedlička v bráně Viktorie potvrdil vynikající formu posledních dnů. Ještě blíže ke gólu měl v 56. minutě Vecheta, to by ale musel z několika metrů trefit hlavou brankový prostor.

Dobývání západočeské branky pokračovalo i v dalším průběhu. O pozornost Jedličky se staral neúnavný Blahút i střídající Kim Sung-pin. V 71. minutě trefil Hofmann v šestnáctce ruku Dweha a hlavní sudí Zaoral nařídil po konzultaci s videokorozhodčím Černým pokutový kop, který proměnil Daníček. V ročníku nejvyšší soutěže vstřelil třetí gól.

Až za remízového stavu zvýšila Plzeň útočnou aktivitu a byla blízko tomu, aby strhla výhru na svoji stranu. Jenže Šulc s Červem se neprosadili. Slovácko navázalo ziskem bodu na podzimní výhru v Plzni 4:1 a s Viktorií neprohrálo v lize počtvrté za sebou. Na vlastním stadionu bodovalo v nejvyšší soutěži po sérii čtyř porážek. Západočeši venku v lize podesáté za sebou neprohráli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně po vyřazení z Konferenční ligy remizovali na Slovácku 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.