Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně vyhráli na půdě Bohemians 1905 a upevnili si třetí místo v lize

Fotbalisté Plzně v 21. kole první ligy zvítězili na stadionu Bohemians 1905 2:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Západočeši rozhodli zápas v Ďolíčku už v úvodních 12 minutách, během nichž se trefili Tomáš Chorý a nejlepší týmový střelec v sezoně Pavel Šulc.

Viktoria navázala na vítězství 1:0 z úterní dohrávky v Ostravě a v lize posedmé za sebou bodovala. Plzeňští mají na třetím místě neúplné tabulky už sedmibodový náskok před čtvrtým Slováckem, stejný rozdíl jim schází k druhé Slavii. Západočeši porazili Bohemians podruhé za sebou a v Ďolíčku bodovali v posledních šesti zápasech. Pražané už šest kol nezvítězili a jsou desátí.

Západočeši kvůli karetním trestům postrádali Dweha s Kopicem a trenér Koubek, který v minulosti vedl Bohemians, tak musel udělat změny v základní sestavě. Poprvé od konce října nastoupil v lize bývalý křídelník "Klokanů" Mosquera a premiérový soutěžní start za Viktorii si připsala jedna ze zimních posil Souaré.

Jednadvacetiletý francouzský krajní hráč byl od úvodu velmi aktivní a už ve čtvrté minutě si mohl debut v české lize zpříjemnit gólem, po Chorého přihrávce napříč vápnem ale minul odkrytou branku. Za další minutu už favorit vedl.

Sudí Rouček od úvodu na obou stranách pouštěl hraniční zákroky, po pádu Kovaříka v souboji s Caduem nechal pokračovat hru a Chorý po přihrávce brazilského krajního hráče sám před Reichlem nezaváhal. Vysoký útočník skóroval popáté v ligové sezoně.

Západočeši v úvodu těžili z rychlých akcí. Na konci 12. minuty Mosquera z levé strany nacentroval do vápna a Šulc povedeným volejem technicky poslal míč ke vzdálenější tyči. Nejlepší týmový střelec ligové sezony se prosadil už podeváté v tomto ročníku nejvyšší soutěže a ztrácí jediný gól na vedoucí duo tabulky kanonýrů Jurečku a Havlíka.

Zaskočení Bohemians se postupně trochu oklepali a snažili se o kontaktní branku, za celou první půli si ale nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Bývalého brankáře Pražanů Jedličku lehce vylekal jen přímý kop ve 33. minutě v podání někdejšího plzeňského záložníka Kovaříka, jenž těsně minul horní roh. Už chvíli předtím museli domácí střídat, otřeseného Matouška po souboji s Hranáčem nahradil Hrubý.

Do druhé půle vstoupili Bohemians tlakem a zahrávali několik rohových kopů, ve finální fázi však potvrzovali, že mají se 17 góly nejhorší útok soutěže. V 69. minutě na opačné straně napřáhl těsně za vápnem plzeňský Kalvach, jubilejní 200. ligový duel ale gólem neoslavil, neboť o kousek minul.

V 77. minutě zasáhl Kovařík loktem unikajícího Vydru, způsobil mu tržnou ránu v obličeji, benevolentní sudí Rouček se ale ani po konzultaci s videorozhodčím k zákroku nevrátil. Hostující útočník se po ošetření za chvíli vrátil na trávník, v 83. minutě postupoval sám na Reichla, po kličce domácímu gólmanovi upadl, Rouček ale rozpažil. Poté další velké šance neproměnili Šulc a Cadu, Viktorii už to ale mrzet nemuselo.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)

Branky: 5. Chorý, 12. Šulc. Rozhodčí: Rouček - Ratajová, Slavíček - Volek (video). ŽK: Hrubý, Vondra, Jindřišek, Köstl, Hybš - Cadu. Diváci: 6237.

Sestavy: Bohemians: Reichl - A. Kadlec (65. Hála), Vondra, Hybš - Köstl, Beran, Jindřišek (65. Kozák), Kovařík (81. Mužík) - Matoušek (24. Hrubý), Prekop (81. Puškáč) - Ristovski. Trenér: Veselý.

Plzeň: Jedlička - Hranáč, Hejda, Jemelka - Cadu, Kalvach, Červ (89. Traoré), Souaré - Šulc, Mosquera (71. Vydra) - Chorý (83. Valenta). Trenér: Koubek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Bohemians Praha 1905, FC Viktoria Plzeň, fotbalista, Pavel Šulc, Tomáš Chorý, Ďolíček, Ostrava, 1. FC Slovácko, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně vyhráli na půdě Bohemians 1905 a upevnili si třetí místo v lize  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.