Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně zvítězili v Mladé Boleslavi 3:1 a jsou třetí, dva góly dal Šulc

Plzeňští fotbalisté zvítězili v dohrávce 6. kola první ligy v Mladé Boleslavi 3:1, v nejvyšší soutěži naplno bodovali po dvou zápasech a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky. Dva góly Západočechů vstřelil Pavel Šulc, který už v páté minutě otevřel skóre. Těsně před pauzou vyrovnal Martin Suchomel, ale v 51. minutě se trefil opět Šulc. V závěru nastavení přidal pojistku Robin Hranáč.

Viktoria si utkání v původním srpnovém termínu nechala odložit kvůli účasti ve 4. předkole Evropské konferenční ligy. Středočeši nebodovali ve třetím z posledních čtyř kol a patří jim šestá příčka. Plzeňští v nejvyšší soutěži neprohráli s Boleslaví poosmé za sebou, z toho pošesté zvítězili. Obě mužstva kvůli vydatnému sněžení a nezpůsobilému hřišti o víkendu neodehrála zápasy 17. ligového kola. Boleslav nenastoupila doma proti Karviné a Plzeň v Ostravě. Výkop dnešního duelu byl kvůli úklidu trávníku posunut o sedm minut.

Domácí začali aktivněji, přesto v páté minutě inkasovali. Po Kalvachově rohu a Dwehově zblokované střele se míč dostal k volnému Šulcovi, který zakončil pod břevno. V nejvyšší soutěži se gólově prosadil poprvé od září. Domácí mohli rychle odpovědět. Staňkovi vypadl míč, ale reprezentační brankář své zaváhání rychle napravil a Kušeje v šestnáctce nepustil ke střele. Mladoboleslavští se poté hodně zlobili na Chorého, jenž zasáhl gólmana Trmala, když už měl míč v rukavicích. Hostující útočník dostal ve 28. minutě žlutou kartu.

Na konci první půle mohli Západočeši podruhé skórovat po rohu, ale Hranáče tentokrát zblízka vychytal Trmal. Ve třetí minutě nastaveného času domácí srovnali. Po rohovém kopu Staněk odvrátil míč k Suchomelovi, který se prosadil tvrdou ranou z hranice šestnáctky. Obránce hostující ze Sparty se v ligovém ročníku trefil podruhé.

Do druhé půle vstoupili lépe Západočeši a v 51. minutě dali druhý gól. Šulc po Traorého přihrávce sice napoprvé nepřekonal Trmala, ale z dorážky už uspěl. Ofenzivní záložník sedmým gólem v ligové sezoně v týmové tabulce střelců předstihl Durosinmiho. Mladoboleslavští po chvíli zahodili obrovskou šanci na vyrovnání. Matějovský vyslal do samostatného úniku Kušeje, jehož střelu ale Staněk reflexivně vyrazil. Po následném rohu a zakončení domácích stoper Hejda vyhlavičkoval míč nad branku. Na druhé straně Trmal zneškodnil Hejdův pokus.

Domácí v závěru soupeře sevřeli, na rohové kopy do plzeňské šestnáctky vyrazil i Trmal. Střídající Holík však soupeři vypíchl míč a Hranáč v páté minutě nastavení snadno zakončil do prázdné branky. Vstřelil druhý gól v ligové sezoně. Plzeň bodovala v sedmém z posledních osmi ligových zápasů v Boleslavi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně zvítězili v Mladé Boleslavi 3:1 a jsou třetí, dva góly dal Šulc  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.