Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně nečekaně prohráli s Karvinou 0:1

Plzeňští fotbalisté ve 13. kole první ligy doma překvapivě prohráli s Karvinou 0:1 a po druhé porážce v nejvyšší soutěži po sobě klesli na páté místo tabulky. Jediný gól utkání vstřelil v 76. minutě Patrik Čavoš. Slezský nováček, kterého výrazně podržel brankář Dominik Holec, poprvé v sezoně bodoval venku a posunul se na 12. pozici.

„Promrhali jsme velkou šanci upevnit si pozici v tabulce a být v kontaktu. Stalo se a je to zápas, který mě bude hodně dlouho mrzet. Určitě je to velká ztráta," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci. Viktoria prohrála teprve druhý z 13 vzájemných duelů v nejvyšší soutěži. Předtím Karviná zvítězila v prosinci 2020 rovněž v Plzni 1:0. Hosty tehdy také vedl současný slovenský trenér Juraj Jarábek, jenž po svém návratu na lavičku Slezanů vyhrál s mužstvem potřetí ze čtyř kol. „Kluky musím opravdu pochválit za dobrý, taktický a bojovný výkon. Když se sejde bojovnost, agresivita, dobrý koncept a dobrý výkon brankáře, dá se porazit i Plzeň," uvedl Jarábek.

Jeho protějšek Koubek udělal čtyři změny v základní sestavě oproti čtvrtečnímu duelu skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti Dinama Záhřeb. V brance opět nastoupil osmnáctiletý Baier, který při svém debutu za A-tým vychytal v Chorvatsku vítězství 1:0.

Do první šance se dostali v páté minutě Karvinští, ale Memič o kousek minul. Na druhé straně neuspěl z dorážky Mosquera a hostující branku netrefil ani Bucha. V závěru první půle opět zahrozili hosté. Fleišman přímý kop z úhlu zatočil do branky, ale Baier míč vyrazil. Po Jemelkově podklouznutí následně Patrik Čavoš zblízka zakončil nepřesně.

Domácí se trápili, přesto Chorý v závěru první půle dostal míč hlavou po centru z přímého kopu do sítě. Sudí Starý ale po zásahu videorozhodčího a kontrole situace na monitoru gól odvolal kvůli útočnému faulu plzeňského útočníka.

„Ještě jsem to neviděl, ale pokud rozhodčí usoudí, že je tam faul, tak je tam faul. Úplně se to nesetkalo u všech s uznáním, že je to správně odpískané. Ale já se na to nebudu vymlouvat," prohlásil Koubek.

Krátce po změně stran hostující Iván ve velké šanci nepřekonal Baiera. Jeho protějšek Holec na druhé straně vyrazil Jirkův pokus z úhlu. Hosté měli blízko ke gólu v 59. minutě, kdy po Fleišmanově centru Čavoš akrobatickým kopem trefil břevno. Chorého ránu poté na druhé straně vytáhl Holec.

V době, kdy domácí tlak trochu zeslábl, skórovali hosté. Střídající Budínský v 76. minutě nacentroval do šestnáctky a volný Čavoš razantní hlavičkou překonal Baiera. Osmadvacetiletý záložník se v ligovém ročníku trefil poprvé. „První bylo břevno, pak už se to povedlo," uvedl Čavoš.

Západočeši pak soupeře sevřeli před jeho šestnáctkou. Chorý v 79. minutě zblízka trefil Holcovu nohu a Kopic z dorážky minul odkrytou branku. Slovenský gólman vytěsnil i Caduovu ránu pod břevno z přímého kopu a domácí neuspěli ani z následného velkého závaru na malém vápně. „Některá řešení jsem až nechápal, to byly z mého pohledu stoprocentní šance. Na to jsme umřeli," podotkl Koubek.

V nastaveném čase mohl na druhé straně přidat pojistku Memič, jenže nepřekonal Baiera. Těsně před koncem z vyložené šance neuspěl ani jeden z plzeňských smolařů Kopic. Západočeši doma prohráli poprvé v ligové sezoně a po sérii pěti vítězství, z posledních čtyř kol utrpěli třikrát porážku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně nečekaně prohráli s Karvinou 0:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.