Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladičký brankář viktoriánů Baier po vítězném debutu děkoval trenérům i spoluhráčům, zůstává nohama na zemi

Snový debut v brance fotbalové Plzně prožil Viktor Baier. Teprve osmnáctiletý gólman poprvé nastoupil za A-tým a hned vychytal čisté konto při vítězství 1:0 na hřišti Dinama Záhřeb ve třetím utkání skupiny Evropské konferenční ligy. Odchovanec Viktorie v rozhovoru s Radiožurnálem a dalšími českými médii poděkoval trenérům za šanci i spoluhráčům za podporu. Je si vědom, že musí zůstat nohama na zemi.

Baier nahradil zraněnou jedničku Jindřicha Staňka místo devětadvacetiletého Slováka Mariána Tvrdoně, který se chybami podepsal pod sobotní ligovou porážku 0:3 v Liberci, kde navíc nešťastně zranil spoluhráče útočníka Rafiua Durosinmiho. "Konzultovali jsme s panem (trenérem brankářů Matúšem) Kozáčikem, že šance může přijít. Připravovali jsme se na to, sledovali video. Musím poděkovat trenérům a všem, že mi dali šanci. Jsem za ni šťastný," řekl Viktor Baier. "Musím si k tomu sednout a popřemýšlet nad tím, co se vlastně stalo. Teď si to vůbec neuvědomuju," doplnil reprezentant do 19 let.

Hodně chválil spoluhráče, především obránce. "Za výkon, který jsem podal, musím poděkovat i klukům. Hrany (Robin Hranáč), Džem (Václav Jemelka) i Samsy (Sampson Dweh) odskákali hrozně moc balonů, centrů. Strašně moc mi pomohli," ocenil Baier. Během poločasové přestávky mu dodali sebevědomí i náhradní gólmani Tvrdoň a Dominik Sváček. "Kluci mě podporovali, jsem jim za to vděčný. My gólmani jsme jedna parta. Jsem rád, že jsme to společně zvládli a musím poděkovat i jim za podporu," řekl gólman plzeňského týmu do 19 let.

V prvním poločase mu dvakrát pomohla branková konstrukce po přímých kopech Marka Bulata. "Trošku mi zatrnulo, ale musím říct, že i tyhle situace mě povzbudily a cítil jsem se po nich líp," přiznal Baier, který nejtěžší zákrok večera předvedl po hodině hry proti střele Gabriela Vidoviče. "Dostalo mě to do úplně největší pohody, co jsem mohl mít. Také atmosféra a fanoušci mě popoháněli," přiznal Baier.

Z utkání na stadionu úřadujících chorvatským mistrů neměl strach. "Nebylo to jako dřív, kdy jsem se třeba bál. Samozřejmě tam lehký stres je, ale neskutečně jsem se na zápas těšil a jsem rád, že jsme to dokázali zvládnout i s nulou vzadu," prohlásil Baier. "Určitě musím zůstat nohama na zemi. Je to teprve první zápas. Bylo tam dost věcí, na kterých je potřeba zapracovat. Budeme na nich pracovat a uvidíme, co bude dál," dodal plzeňský brankář.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve skupině C vyhráli i třetí utkání, na Dinamo, Ballkani i Astanu mají šestibodový náskok a jsou velmi blízko postupu do vyřazovací fáze. Ten mohou stvrdit už za dva týdny doma proti záhřebskému mužstvu.

Fotbalisté Plzně v Záhřebu porazili Dinamo 1:0 a i potřetí zvítězili v Evropské konferenční lize

Plzeňští fotbalisté ve třetím kole Evropské konferenční ligy v Záhřebu porazili Dinamo 1:0, ve skupině C i potřetí zvítězili a mají na dosah postup do jarní vyřazovací fáze. Utkání na stadionu Maksimir rozhodl v 69. minutě útočník Tomáš Chorý...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Kubíček, FC Viktoria Plzeň

Štítky C Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladičký brankář viktoriánů Baier po vítězném debutu děkoval trenérům i spoluhráčům, zůstává nohama na zemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.