Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně vyhráli v Astaně po obratu 2:1 a v Evropské konferenční lize podruhé zvítězili

Plzeňští fotbalisté v Evropské konferenční lize zvítězili v Astaně po obratu 2:1 a vyhráli i druhé utkání ve skupině C. Všechny branky padly mezi 51. a 57. minutou. Domácí poslal do vedení Marin Tomasov, za Viktorii rychle odpověděli Tomáš Chorý a Jan Kopic. Západočeši sehrají příští duel v Konferenční lize za tři týdny v Záhřebu.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka navázali na úvodní domácí triumf 1:0 nad kosovským Ballkani a vyhráli 13. z posledních 14 soutěžních zápasů. Astana po minulém debaklu 1:5 na stadionu Dinama Záhřeb zůstává bez bodu.

Nezáživný první poločas na umělé trávě nenabídl jedinou střelou na branku ani větší šanci. Chorý po Caduově centru v těžké pozici hlavičkoval nad břevno. Na druhé straně plzeňský gólman Staněk zaváhal v souboji s Tomasovem, ale gól chorvatského útočníka neplatil kvůli ofsajdu.

Do druhé půle stoper Jemelka v obraně Viktorie nahradil pravděpodobně zraněného kapitána Hejdu a hostům začátek nevyšel. Hodně prostoru dostal kapitán Tomasov, jehož střelu v 51. minutě tečoval Dweh za Staňka.

Západočeši ale hned za šest minut skóre otočili. Nejprve vyrovnal Chorý hlavou po Dwehově centru a pak dokonal plzeňský obrat Kopic, jehož přízemní ránu lehce tečoval Kalvach. I třetí střela na branku v utkání tak skončila v síti.

Úřadující kazachstánští šampioni si v závěru vytvořili tlak a sahali po vyrovnání. V 83. minutě Ebongovu ránu pod břevno výborně vytáhnul Staněk a na začátku nastaveného času Hovhanisjan hlavičkoval nad břevno.

Plzeňští tak v aktuálním ročníku Konferenční ligy udrželi neporazitelnost a včetně kvalifikace vyhráli i čtvrté venkovní utkání. Ve 4. předkole na hřišti jiného kazachstánského týmu Tobolu Kostanaj zvítězili rovněž 2:1. Astana v pátém pohárovém zápase s českými soupeři poprvé prohrála, v letech 2017 a 2018 ve skupině Evropské ligy nepodlehla pražské Slavii ani Jablonci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Astana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně vyhráli v Astaně po obratu 2:1 a v Evropské konferenční lize podruhé zvítězili  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.