Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Plzeňští na úvod Konferenční ligy doma udolali Ballkani 1:0 gólem Kalvacha

Fotbalisté Plzně zahájili premiérovou účast ve skupině Evropské konferenční ligy domácím vítězstvím 1:0 nad kosovským týmem Ballkani. O vydřené výhře favorizované Viktorie rozhodl Lukáš Kalvach v 73. minutě. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka protáhli vítěznou sérii na 11 soutěžních zápasů, v příštím utkání skupiny C se představí za dva týdny na hřišti Astany. Kazachstánské mužstvo dnes v Záhřebu prohrálo s Dinamem 1:5.

Plzeňští, kteří v letošním 2. předkole Konferenční ligy s problémy vyřadili jiný kosovský tým Dritu, se v úvodu nedostali do tempa ani tlaku. Poprvé zahrozili až ve 29. minutě, kdy Hranáčovu dalekonosnou ránu vyrazil gólman Kolici. Jeho spoluhráči ve zbytku poločasu dobře bránili a Viktorii nepustili do větších šancí.

Krátce po změně stran plzeňský Durosinmi v šestnáctce upadl po souboji s Halilim, ale rozhodčí Sylwestrzak po kontrole u videa k nevoli domácích penaltu nenařídil, protože odhalil ofsajd nigerijského útočníka.

Západočeši se dál trápili. Když už se dostali k šestnáctce kosovských mistrů, nedokázali přesně zakončit. Také rostla frustrace domácích s některými výroky polského sudího. Plzeňští zlomili odpor Ballkani až v 73. minutě. Volný Kalvach napřáhl zpoza šestnáctky a tečovaná rána zapadla přesně do horního růžku. Osmadvacetiletý záložník vstřelil druhý soutěžní gól v sezoně.

Chvíli nato mohl po souhře s Durosinmim přidat pojistku střídající Traoré, ale přízemní ranou o kousek minul. V 83. minutě nevyrovnal Gripshi, který z dobré pozice zamířil těsně nad břevno. Staňkovu branku poté netrefil ani Zyba.

Viktoria těsný náskok udržela, v aktuálním ročníku doma ani v osmém soutěžním utkání neprohrála a pošesté za sebou zvítězila. Ballkani prohrál i třetí pohárový duel s českým soupeřem, loni ve skupině Konferenční ligy dvakrát podlehl pražské Slavii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Ballkani

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňští na úvod Konferenční ligy doma udolali Ballkani 1:0 gólem Kalvacha  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.