Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Tobol Kostanaj i doma a zahrají si skupinu Konferenční ligy

Fotbalisté Plzně postoupili do skupiny Evropské konferenční ligy. V domácí odvetě 4. předkola porazili Tobol Kostanaj po suverénním výkonu 3:0 a navázali na úvodní vítězství 2:1 z Kazachstánu. Skóre otevřel ve 32. minutě Tomáš Chorý, v 59. minutě přidal druhou branku Rafiu Durosinmi a ve třetí minutě nastavení stanovil konečný výsledek střídající Ibrahim Traoré.

V základní sestavě Plzně nastoupili i hrotoví útočníci Durosinmi s Chorým. V zahajovací jedenáctce Tobolu byli také ruský brankář Konovalov a obránce Gabarajev. Ti spolu s dalšími dvěma hráči z Ruska a Běloruska přicestovali do Česka o den později, když dodatečně dostali víza. Domácí před více než 11 tisíci diváky začali velkým tlakem. 

Západočeši si zahrají hlavní fázi třetí nejvyšší evropské soutěže poprvé, od UEFA dostanou bonus 2,94 milionu eur (asi 71 milionů korun). Jména soupeřů se dozví při pátečním losu.

Aktivní Viktoria po půl hodině hry otevřela skóre. Kalvach z rohu nacentroval do šestnáctky, Hranáč prodloužil míč na Chorého a ten zblízka prostřelil gólmana. Plzeňský útočník vstřelil druhou soutěžní branku v sezoně.

Kostanajské mužstvo, které v první půli pouze jednou vystřelilo mimo, těsně před pauzou podržel Konovalov. Ruský gólman zblízka nadvakrát vychytal Hranáče.

Druhý poločas v úvodu nenabídl příliš zajímavých akcí, ale v 59. minutě domácí zvýšili. Cadu nacentroval do pokutového území a Durosinmi umístil hlavičku přesně k tyči. Nigerijský útočník vstřelil třetí gól v ročníku, všechny dal v předkolech Konferenční ligy.

Plzeňský brankář Staněk si první těžší zákrok připsal až v 75. minutě, kdy vytáhl Gabarajevovu střelu na roh. Větší šanci si už Tobol nevypracoval. Naopak ve třetí minutě nastavení uzavřel skóre střídající Traoré dorážkou Caduovy rány. Záložník z Pobřeží slonoviny a letní posila ze Slavie v sezoně skórovala počtvrté.

Plzeňští v letošní kvalifikaci Konferenční ligy neprohráli a zvítězili popáté za sebou. Ve druhém kole vyřadili kosovskou Dritu a pak maltskou Gziru. Viktoria se kvalifikovala do hlavní fáze pohárů podruhé za sebou. Loni postoupila do Ligy mistrů, kde v konkurenci Bayernu Mnichov, Interu Milán a FC Barcelona prohrála všech šest zápasů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Tobol Kostanaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Tobol Kostanaj i doma a zahrají si skupinu Konferenční ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.