Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Souboj s Tobolem Kostanaj je výzva i povinnost a my chceme postoupit, říká útočník Chorý

Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý vnímá dvojzápas s Tobolem Kostanaj v závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy jako výzvu, ale současně cítí povinnost v něm uspět a postoupit do skupiny. Osmadvacetiletý útočník věří, že tým Viktorie si poradí s náročným cestováním i časovým posunem v Kazachstánu a už v zítřejším úvodním venkovním duelu potvrdí kvalitu a formu z posledních týdnů.

Fotbalisté Plzně ve čtvrtek na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj odstartují závěrečné play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy. Utkání začne v 16:00 SELČ, v Kostanaji je o čtyři hodiny více. Výprava Viktorie odletěla z Prahy už v úterý ráno, cesta s mezipřistáním v bulharské Varně trvala téměř 10 hodin.

„Chceme splnit cíl, který jsme si dali, a to je postup do základní skupiny Konferenční ligy. Uděláme všechno pro to, abychom dovezli co nejlepší výsledek. To by pro nás samozřejmě byla výhra," sdělil novinářům před odletem Jan Trousil, asistent plzeňského trenéra Miroslava Koubka.

„Je to pro nás samozřejmě výzva, ale z druhé strany vlastně povinnost, protože samozřejmě chceme postoupit. Bude určitě důležité je nepodcenit a hrát to, co jsme hráli doteď,“ doplnil Tomáš Chorý.

Favorizovaní Západočeši, kteří vyhráli šest soutěžních utkání po sobě, by si podle něj s kazachstánským soupeřem měli poradit. „Mají dominantní kraje, jsou rychlí, hodně do náběhů. Hlavně Miljan Vukadinovič vypadá dobře. Budeme si to muset pohlídat. Ale když to vysuneme, kombinačně jsme na tom velmi dobře, tak se do zakončení budeme dostávat a potvrzovat to, co v posledních zápasech - dávat branky a vítězit," prohlásil olomoucký rodák.

Viktoria z Kazachstánu odletí v pátek ráno. Původně nedělní ligové utkání šestého kola v Mladé Boleslavi si plzeňský klub nechal odložit. Domácí odveta s Tobolem je na programu příští čtvrtek 31. srpna od 19 hodin.

Podle Trousila je největší síla Tobolu v ofenzivě. „Je to nebezpečný tým a my se musíme vypořádat s jejich rychlými křídly a být co nejúspěšnější ve finální fázi. Věřím, že se nám to povede, máme dost materiálů z jejich zápasů a doufám, že jsme je dobře přečetli," řekl Trousil.

Tobol ve 2. předkole Konferenční ligy překvapivě vyřadil Basilej po vítězství 3:1 ve Švýcarsku a domácí porážce 1:2. „Byl to specifický dvojzápas. Basilej doma prohrála 1:3, dostala dvě červené karty a potom to nedohnala. Určitě zdvižený prost pro nás, protože Basilej je kvalitní mužstvo, taky jsme se s nimi setkali. Ale viděli jsme Tobol a myslím, že když potvrdíme momentální kvalitu a rozpoložení, tak se vůbec nemusíme ničeho bát," podotýká Chorý.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka v předchozí fázi kvalifikace s kosovskou Dritou i maltskou Gzirou pokaždé začali v Plzni a odvetu sehráli na hřišti soupeře. „Předtím to dopadlo dobře, takže uvidíme, jak to bude teď. Mně osobně se vždycky hraje líp poprvé venku, a pak když se to dohraje doma," dodal bývalý reprezentant do 21 let, jenž v této sezoně vstřelil jednu soutěžní branku z penalty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Tobol Kostanay, Tomáš Chorý, Jan Trousil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj s Tobolem Kostanaj je výzva i povinnost a my chceme postoupit, říká útočník Chorý  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.