Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně na úvod 3. předkola Konferenční ligy doma deklasovali Gziru 4:0

Fotbalisté Plzně na úvod 3. předkola Evropské konferenční ligy doma deklasovali maltského outsidera Gziru 4:0 a výrazně se přiblížili postupu. Odveta se uskuteční za týden na maltském národním stadionu v Ta' Qali.

Plzeňští otevřeli skóre v 10. minutě, kdy Buchův centr zpoza šestnáctky propadl za brankáře Cassara. Pětadvacetiletý záložník, který stihnul doléčit naražené koleno, se trefil ve druhém soutěžním utkání za sebou. O chvíli později musel zřejmě kvůli vážnějšímu zranění vystřídat domácí Jirka, který byl odvezen ze hřiště a nahradil ho Mosquera. Domácí přidali druhý gól ve 23. minutě. Šulc posunul míč do šestnáctky na Durosinmiho a nigerijský útočník snadno prostřelil nejistého brankáře Gziry.

Viktoria dominovala. Po Kalvachově standardní situaci volný Chorý hlavičkoval o kousek vedle. Plzeňští pak během tří minut trefili třikrát brankovou konstrukci. Kalvach z voleje a Hejda hlavou zamířili do tyče, hlavičku Durosinmiho zastavilo břevno.

Domácí vstoupili aktivně i do druhého poločasu, Chorý ale znovu vypálil vedle. Durosinmiho hlavičku poté vytáhnul dobrým zákrokem Cassar. Po nepříliš záživné pasáži bez větších šancí Viktoria v 73. minutě zvýšila na 3:0. Mosquera v pokutovém území našel nepokrytého Šulce, který si zpracoval míč a překonal Cassara. Dvaadvacetiletý hráč vstřelil za Plzeň první soutěžní gól po návratu z hostování v Jablonci. Západočeši dál útočili. Blízko čtvrté brance byl Kliment, jenž trefil tyčku. Ve čtvrté minutě nastavení uzavřel skóre Kopic obloučkem po přihrávce od dalšího střídajícího hráče Traorého.

Plzeňští, kteří v minulém předkole vyřadili kosovskou Dritu, doma v předkolech evropských pohárů protáhli šňůru bez porážky na 12 duelů. Pro Viktorii dnes nešlo o nejvyšší pohárové vítězství v historii. Západočeši už doma dvakrát vyhráli 5:0 - v roce 2012 nad Ruchem Chorzów ve 3. předkole Evropské ligy a vloni nad Helsinkami ve 2. předkole Ligy mistrů. Postupující se v závěrečném play off o skupinu utká s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Úvodní duel Tobol doma vyhrál 1:0.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Griza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně na úvod 3. předkola Konferenční ligy doma deklasovali Gziru 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.