Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Ostravu 3:1 a v ligové sezoně poprvé zvítězili

Fotbalisté Plzně porazili ve třetím kole první ligy doma Ostravu 3:1 a v sezoně nejvyšší soutěže premiérově zvítězili pod staronovým trenérem Miroslavem Koubkem. Viktorii v 19. minutě poslal do vedení Pavel Bucha, v nastavení úvodního poločasu proměnili penalty domácí Tomáš Chorý a ostravský Matěj Šín. V 77. minutě přidal pojistku střídající Ibrahim Traoré. Západočeši na svém stadionu v lize zvítězili po pěti zápasech. Baník podruhé v ročníku prohrál a na kontě má jediný bod.

Západočeši před desetitisícovou návštěvou navázali na čtvrteční výhru 2:1 nad kosovskou Dritou a dobře se naladili na čtvrteční úvodní domácí utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy s maltskou Gzirou. Koubek udělal v základní sestavě hned pět změn oproti zápasu v Prištině. Poprvé v sezoně nastoupili osmnáctiletý obránce Paluska a záložník Šulc.

První velkou šanci si vypracoval v šesté minutě Baník. Tanko si pohrál s domácí defenzivou, ale tečovanou střelu mu zneškodnil brankář Staněk. Poté na druhé straně Hranáč hlavičkoval nad břevno. Další příležitost už domácí v 19. minutě proměnili. Durosinmi po individuální akci přihrál Buchovi a ten zpoza šestnáctky zamířil přesně k tyči. Plzeňský záložník zaznamenal první ligový gól v sezoně.

Ve 30. minutě Baník výrazně podržel brankář Letáček, jenž nejprve vykopl Jirkovu střelu a o pár sekund později famózním zákrokem vytáhl na tyčku Durosinmiho hlavičku. V závěru první půle sudí Starý nejprve neposoudil kontakt Durosinmiho s Lischkou v šestnáctce jako faul ostravského stopera, ale po zásahu videorozhodčího (VAR) a vlastní kontrole na monitoru změnil verdikt a nařídil pro Plzeň penaltu. Tu v první minutě nastavení proměnil Chorý, který skóroval poprvé v ligovém ročníku.

O chvíli později Jirka v pokutovém území podrazil Kubalu a Starý tentokrát odpískal penaltu pro hosty. Šín sice uspěl, ale gólman Staněk si na míč podobně jako předtím Letáček sáhl. Také Šín si připsal první zásah v ligové sezoně.

Hosté mohli krátce po změně stran vyrovnat, ale Tankovu ránu vytáhl Staněk konečky prstů na roh. Plzeňští se do větších příležitostí dlouho nedostávali. Až v 69. minutě Durosinmi po Klimentově přihrávce v ideální pozici vypálil nad břevno.

Západočeši pak zahodili několik slibných brejků, v 77. minutě se však dočkali třetí branky. Po Klimentově přihrávce promáchl Jirka, ale volný Traoré už prostřelil Letáčka. Záložník z Pobřeží Slonoviny se v soutěžním utkání trefil za Plzeň poprvé po letním příchodu ze Slavie.

Viktoria doma v nejvyšší soutěži porazila Ostravu pošesté za sebou a sérii bez porážek ve vzájemných duelech v Plzni protáhla na 16 duelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Baníkem, viktoriáni, Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Ostravu 3:1 a v ligové sezoně poprvé zvítězili  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.