Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně na závěr základní části doma remizovali s Teplicemi 1:1

Fotbalisté Plzně zakončili základní část první ligy domácí remízou 1:1 s Teplicemi. Hosty v utkání 30. kola poslal do vedení v 50. minutě Alois Hyčka, v 85. minutě vyrovnal Tomáš Chorý. Západočeští úřadující mistři půjdu do nadstavby z třetího místa, odkud ztrácejí 11 bodů na vedoucí Spartu a devět na druhou Slavii. Viktoria vstoupí do skupiny o titul příští sobotu doma proti Slovácku. Ve stejný den Teplice, které obsadily třinácté místo, na úvod skupiny o udržení přivítají Pardubice.

„Chtěli jsme utkání jednoznačně zvládnout, ale hráli jsme jenom ve druhé půli posledních dvacet třicet minut. Jinak jsme nebyli vůbec nebezpeční," řekl plzeňský trenér Michal Bílek na tiskové konferenci.

„Přijímám každý bod, který získáme, vzhledem k průběhu utkání. Myslím, že těch situací ještě před obdrženým gólem tam byla spousta, takže bod určitě bereme všema deseti," přidal hostující kouč Zdenko Frťala.

Plzeňští od začátku víc drželi míč, ale do zakončení se přes nejhorší defenzivu soutěže dlouho nedostávali. Naopak první těžký zákrok si připsal ve 25. minutě domácí gólman Staněk proti Trubačově ráně.

Na druhé straně Mosquera z přímého kopu zamířil těsně nad a poté kolumbijský křídelník minul i střelou z šestnáctky. Jinak Západočeši v ofenzivě působili bezzubě a teplický gólman Mucha, který zastoupil disciplinárně potrestanou jedničku Grigara, v úvodní půli nečelil jediné přímé střele. „Sporadicky jsme ohrožovali soupeřovu branku a chybělo tam prakticky všechno," upozornil Bílek, jenž v Teplicích končil hráčskou a začínal trenérskou kariéru.

Krátce po změně stran Mucha zlikvidoval Durosinmiho hlavičku. Severočeši chvíli nato v 50. minutě otevřeli skóre. Radosta nacentroval do pokutového území, Staněk míč rukou nejistě posunul na Hyčku a ten pohotově zakončil do odkryté branky. Dvaatřicetiletý krajní hráč zaznamenal premiérový ligový gól v sezoně a celkově desátý v nejvyšší soutěži.

Domácí mohli rychle vyrovnat, ale Chorý hlavičkoval o kousek mimo. Plzeňští favorité se do většího tlaku dostali až po 70. minutě. Chorého "nůžky" výborně vyrazil Mucha a teplickému brankáři z následného rohu pomohla tyčka při Jemelkově střele.

Viktoria se dočkala vyrovnání v 85. minutě. Po standardní situaci Jemelka vrátil míč před branku a Chorý dalším kopem přes hlavu i s pomocí břevna tentokrát překonal Muchu. Nejlepší týmový střelec dal 13. ligovou branku v ročníku.

Plzeňští v závěru soupeře sevřeli a sahali po obratu, ale střídající Kliment, Vydra ani Jirka slibné příležitosti neproměnili. V závěru se domácí neúspěšně dožadovali penalty po Kalvachově střele a údajné ruce Chaloupka.

„Neviděl jsem to ze záznamu a z lavičky to vidět není. Nevím, jestli tam byla ruka. Kluci si mysleli, že ano," uvedl Bílek. „Viděl jsem, jak celá domácí lavička vystřelila. Hned po zápase jsem se bavil s jedním pánem, který to viděl v televizi, a prý ruka nebyla," dodal Frťala.

Západočeši v lize neprohráli s Teplicemi poosmé za sebou, ale po podzimní remíze 2:2 s nimi i podruhé v sezoně ztratili body. Plzeňští doma se "Skláři" v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez porážky na 15 zápasů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Sport, fotbal, první, 30. kolo, Plzeň, Teplice, remíza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně na závěr základní části doma remizovali s Teplicemi 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.