Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Viktoriáni opět přišli o cenné body a doma s Olomoucí jen remizovali 1:1

Fotbalisté Plzně ve 22. kole první ligy jen remizovali s Olomoucí 1:1 a v jarní části sezony už potřetí zaváhali. Obhájci titulu zůstali na druhém místě neúplné tabulky o bod za Slavií, která má k dobru nedělní zápas v Českých Budějovicích. Za týden Pražané v Edenu hostí Viktorii. Západočechy dnes poslal do vedení v 63. minutě Pavel Bucha, po pěti minutách vyrovnal Mojmír Chytil. Domácí v závěru dvakrát trefili tyč.

Olomouc remizovala i v šestém utkání jarní části nejvyšší soutěže a polepšila si na páté místo. Plzeň neprohrála se Sigmou v 18. ligovém duelu po sobě, čtvrtý z posledních šesti vzájemných zápasů ale skončil nerozhodně. Do první větší šance se dostala v 10. minutě Plzeň. Vlkanova nacentroval do šestnáctky a Hejda hlavičkoval o kousek mimo. Na opačné straně po brejku Růsek zblízka nepřekonal domácího brankáře Staňka.

Západočeši byli aktivnější, ale trápili se v koncovce. Vedle zakončovali Chorý, Sýkora nebo Vlkanova hlavou. Olomoucký gólman Stoppen při druhém ligovém startu v kariéře nečelil v úvodní půli jediné střele na branku.

Krátce po změně stran hostující Chytil křížnou střelou minul, Sýkora zase pohotovou ranou vypálil nad břevno olomoucké branky. V 63. minutě Plzeňští otevřeli skóre. Střídající Mosquera nacentroval na Chorého, který hlavou připravil míč Buchovi a ten střelou k tyči překonal Stoppena. Čtyřiadvacetiletý záložník si připsal třetí gól v ligové sezoně.

Vzápětí Stoppen ve velké šanci vychytal střídajícího Vydru. Sigma odpověděla už za pět minut po inkasovaném gólu. Sláma našel v šestnáctce volného Chytila, jenž střelou z voleje nedal Staňkovi šanci. Nejlepší týmový střelec zaznamenal devátou branku v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Čtvrt hodiny před koncem mohl Viktorii po přihrávce střídajícího Vydry vrátit náskok Chorý, ale přízemní ranou trefil tyč. Domácí nasadili do hry i dalšího útočníka Durosinmiho, přesto se do velkého tlaku dostali až v nastaveném čase. Bucha však napálil jen tyč a ve slibné příležitosti neuspěl ani Chorý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Olomoucí, viktoriáni, Olomouc, remíza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni opět přišli o cenné body a doma s Olomoucí jen remizovali 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.