Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Vstup do ligového jara se Plzni nepovedl, viktoriáni doma podlehli Hradci 1:2 a mohou přijít o první místo

Fotbalisté Plzně v úvodu jarní části ligy překvapivě prohráli na domácím hřišti s Hradcem Králové 1:2. Obhájci titulu zatím vedou neúplnou tabulku o dva body před druhou Slávií. Pražané ale mají k dobru jeden zápas s Jabloncem.

Plzeňští otevřeli skóre už v šesté minutě. Kalvach z rohu našel Chorého, jenž hlavičku umístil pod břevno. Nejlepší týmový střelec zaznamenal 10. ligový gól v sezoně a ztrácí jeden zásah na vedoucího kanonýra soutěže Řezníčka z Brna. Chorý mohl o chvíli později zvýšit, ale zblízka přestřelil. Ideálně zblízka nezakončil ani Jemelka a branku hostů ve 24. minutě minul technickou střelou také aktivní Holík.

Královéhradečtí v závěru prvního poločasu převzali iniciativu a po několika náznacích ve 43. minutě vyrovnali. Po rychlém brejku a Rynešově přihrávce se Smrž trefil do horního růžku.

V úvodu druhého dějství mohl Viktorii vrátit náskok Mosquera, ale po nechtěné Kodešově přihrávce zblízka trefil tyčku. Jinak se domácí v ofenzivě hodně trápili.

Na závěrečnou půlhodinu naskočila do hry plzeňská zimní posila Vydra. Reprezentační útočník, vracející se po operaci kolena, v přípravě neodehrál ani minutu. Třicetiletý Vydra nastoupil v české lize poprvé od května 2010. Krátce nato se po vzdušném souboji s Chorým zranil hostující brankář Reichl a v 67. minutě musel přenechat místo náhradníkovi Bajzovi.

Východočeši nadále působili lepším dojmem. Ryneš ještě ve velké šanci minul, ale v 72. minutě se k odraženému míči dostal úplně volný Pudhorocký a díky Havlově teči překonal bezmocného gólmana Staňka. Viktoria měla v závěru tlak a sahala po vyrovnání. Vydra v nastavení zblízka nepropálil Bajzu a slovenský brankář poté zneškodnil i hlavičku další střídající posily Durosinmiho.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do ligového jara se Plzni nepovedl, viktoriáni doma podlehli Hradci 1:2 a mohou přijít o první místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.