Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriáni v Miláně podlehli Interu 4:0 a ve skupině Ligy mistrů skončí poslední

Fotbalisté Plzně v předposledním kole hlavní fáze Ligy mistrů prohráli na stadionu Interu Milán 0:4 a nebodovali ani v pátém utkání skupiny C, v které obsadí poslední čtvrté místo. Dva góly vstřelil Edin Džeko. Viktoriáni nevyslyšeli vedle svých fanoušků také přání mnoha tisíc fanoušků Barcelony, kteří chtěli, aby Plzeň porazila Inter a pomohli tak jejich klubu k lepšímu umístění ve skupině.

Viktoriáni mohli zaskočit svého soupeře hned v úvodních vteřinách zápasu, ale Fortune Bassey při dobře se rodícím brejku nepřihrál přesně. Jako kdyby tato akce domácí zaskočila, protože v první dvacetiminutovce předvedli spoustu nepřesných pasů a v bílých dresech hrající Západočeši jim byli vyrovnaným soupeřem. V následujícím průběhu hry už se do toho ale hráči Interu opřeli. 

Domácí favority na slavném San Siru poslal do vedení ve 35. minutě Henrik Mchitarjan. Inter dál dominoval a ve 42. minutě přidal druhý gól. Po rychlé akci Dimarco předložil míč volnému Džekovi a ten snadno zakončil do prázdné branky. "Nerazzurri" měli blízko k třetímu zásahu krátce po pauze, kdy pohlednou akci zakončil Mchitarjan střelou do tyče. O chvíli později Martíneze v jasné šanci vychytal Staněk.

Drtivou převahu Interu korunoval v 66. minutě opět Džeko přesnou ranou k tyči. Bosenský reprezentant potvrdil, že se mu proti Plzni nebývale střelecky daří a dal Viktorii už 12. soutěžní gól v 10. utkání. Milánský tým pak trochu ubral. Přesto se musel dál činit Staněk, jenž vyrazil Dumfriesovu střelu. V 87. minutě se krátce po příchodu na hřiště prosadil i uzdravený kanonýr Lukaku. Od páté branky uchránil hosty Staněk dobrým zákrokem proti Correovi.

Plzeň má po pěti kolech skóre 3:20 a je blízko vyrovnání negativního rekordu skupinové fáze Ligy mistrů. Ten drží Dinamo Záhřeb, které v ročníku 2011/12 skončilo s šesti porážkami a skóre 3:22. Inter si po Bayernu Mnichov jako druhý tým z "céčka" zajistil postup do osmifinále. Obhájci českého titulu zakončí elitní soutěž příští úterý doma s Barcelonou, která skončí třetí.

Svěřenci trenéra Michala Bílka si tak na jaře evropské poháry nezahrají. Při předchozích účastech v Lize mistrů Plzeň v letech 2011, 2013 i 2018 pod koučem Pavlem Vrbou vždy vybojovala třetí příčku a kvalifikovala se do jarní fázi Evropské ligy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Inter Milán, FC Internazionale Milano, Liga mistrů UEFA, Edin Džeko, FC Barcelona, Henrich Mchitarjan, Fortune Bassey, FC Bayern München, Evropská liga UEFA, GNK Dinamo Zagreb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni v Miláně podlehli Interu 4:0 a ve skupině Ligy mistrů skončí poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.