Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fanoušci Bayernu Mnichov drsně vzkázali FC Viktoria Plzeň, co si myslí o drahých vstupenkách na Ligu mistrů

Velmi jednoduše a velmi výstižně dali najevo nespokojení fanoušci německého Bayernu Mnichov vedení FC Viktoria Plzeň nesouhlas s výší vstupného na zápasy Ligy mistrů. Sektor hostů plzeňského stadionu byl po úvodních 12 minut utkání téměř prázdný. Na plexisklo němečtí fanoušci vylepili velký nápis v angličtině, který zněl: 70 EUR. Nas…. si!

Do svého sektoru začali fanoušci Bayernu proudit až po dvanácté minutě za doprovodu nepříjemně pištivého zvuku. Přišli tak o úvodní gól svého klubu do sítě Viktorie. „Protestujeme proti cenám vstupenek, které si Viktoria Plzeň účtuje za zápas v Lize mistrů proti našemu týmu. Nejlevnější denní vstupenka stojí 70 eur, což odpovídá pětinásobku ceny oproti obvyklé cenové úrovni vstupenek Viktorie Plzeň v domácí lize. Je neuctivé, jak se tady chováte k fanouškům,“ uvedli ve svém oficiálním prohlášení fanoušci Bayernu z nezávislého sdružení fanoušků Club Nr. 12.

Němci poukázali na to, že za utkání v Plzni museli zaplatit v přepočtu více než 1700 korun, zatímco slávističtí fanoušci v zářijovém ligovém duelu pouze 350 korun. Fanoušci Viktorie platili v Mnichově za vstupenku 1250 korun. „Hrubě předražené lístky jsou nekonečným příběhem Ligy mistrů. Kvůli tomu zavedla UEFA cenový limit 70 eur za nejlevnější venkovní vstupenku. Tento cenový strop je daleko od reality života fanoušků, protože je příliš vysoký. Fotbal potřebuje společensky přijatelné ceny vstupenek, aby splňoval své vlastní standardy a byl tak sportem pro každého fanouška. Fanoušci jsou ale takto obráni do posledního halíře a to je ostuda,“ pokračovali němečtí příznivci Bayernu.

Na druhou stranu Němci připustili, že krok plzeňského klubu chápou. Upozornili na to, že současná podoba systému profesionálního fotbalu motivuje zejména menší kluby k tomu, aby se snažily získat co nejvíce peněz na zápasech evropských gigantů. V prohlášení dále uvedli, že FC Viktoria Plzeň získala za účast v Lize mistrů nemalé finanční prostředky a s ohledem na to by měla být schopna nabídnout všem fanouškům vstupenky za férové ceny. Řešením by měl být přijatelně vysoký cenový strop vstupenek, který by umožnil fanouškům ze všech sociálních vrstev cestovat na utkání do všech evropských zemí.

Nejlevnější balíček vstupenek na tři domácí utkání proti Interu Milán, Bayernu Mnichov a FC Barcelona vyšel plzeňské permanentkáře na 3280 korun. Pro běžného fanouška byla cena za nejlevnější balíček 4100 korun, nejdražší pak za 11 500 Kč.

Zápas čtvrtého kola Ligy mistrů začal pro domácí pořádně ledovou sprchou a po prvním poločase šli Plzeňané do šaten za stavu 0:4. Úřadující čeští šampioni ale po změně stran odvrátili další debakl a snížili brankami Adama Vlkanovy a střídajícího Jana Klimenta na konečných 2:4. Pro viktoriány to znamená čtvrtou porážku ve skupině C. Naopak bavorský favorit, který minulé úterý deklasoval Viktorii 5:0, i počtvrté naplno bodoval a zajistil si postup do osmifinále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koláž Drbny (FC Viktoria Plzeň + Twitter/Matt Ford), video Jakub Bartoš,

Štítky Liga mistrů, fanoušci Bayernu Mnichov, drahé vstupenky, protest, FC Bayern München, vstupenka, Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, FK Viktoria Žižkov, FC Barcelona, UEFA, FC Internazionale Milano, Jan Kliment, Adam Vlkanova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci Bayernu Mnichov drsně vzkázali FC Viktoria Plzeň, co si myslí o drahých vstupenkách na Ligu mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.