Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Už za týden startuje Škodaland Race Junior, registrace je možná pouze online

Unikátní běh s řadou překážek, které slibují i vodní příkop, odstartuje už 9 srpna v areálu Škodaland. Tato akce se tu koná již potřetí. Letošní ročník má pár změn a to především, co se týče kapacity. I proto je přihláška na běh možná pouze online.

Trať s mnoha překážkami, které musí každý zdolat. Na pomoc si ti nejmenší mohou vzít samozřejmě tatínka nebo maminku. Spolu s centrálním obvodem připravuje tuto akci také spolek Kukačky.

Škodaland Race Junior se stává pojmem na mapě dětských běžeckých překážkových závodů. Pořadatelé závodu mají opět připravenu rozmanitou trať se spoustou přírodních i statických překážek. Nejatraktivnější jistě bude opět vodní příkop se spoustou vody a jedna zcela nová překážka, kterou si děti opravdu užijí. V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na obrovský skákací hrad a spoustu dárků“, informuje Michal Boháček, organizátor sportovní akce. 

Na startovní čáru se první závodníci postaví už příští neděli 9.srpna v 10 hodin. S ohledem na omezení kvůli možnému šíření koronavirové nákazy, musí pořadatelé počty lidí v areálu regulovat i proto je nutné se přihlásit přes webové stránky www.skodalandracejunior.cz. U předchozích ročníků se mohli zapsat běžci i těsně před startem, to letos nebude možné. Na místě budou také k dispozici potřebné ochranné pomůcky.

Odměna pro každého, kdo trať pokoří

Kdo úspěšně zdolá všechny nástrahy, získá medaili a drobný dárek. První tři nejrychlejší ve svých kategoriích získají pohár. Ten absolutně nejrychlejší si pak převezme pohár starosty centrálního městského obvodu.

„Myslím, že tento dětský závod se stal na našem obvodě již tradicí a mě se na něm nejvíc líbí to, že je postaven tak, aby si ho děti především užily. Přeji všem malým závodníkům, aby jejich soutěžení probíhalo v duchu fair play a vítězům jednotlivých kategorií a celkovému vítězi gratuluji“, říká David Procházka (ANO), starosta MO Plzeň 3.

Stejně jako v předchozích ročnících se závodu účastní děti z dětského domova DOMINO a na svůj samostatný závod se také těší děti z centra ProCit.

„Jsem rád, že podporujeme akce tohoto typu. Vždyť v dnešní době, kdy jsou děti upoutané u počítačů, mobilních telefonů a herních konzolí je velmi důležité přispívat k vytváření pozitivního vztahu dětí ke sportu. Že se to daří, svědčí každoroční vysoká účast. Obzvlášť mě těší i možnost účasti hendikepovaných dětí a dětí z dětského domova“, dodává Petr Baloun (ODS), místostarosta MO Plzeň 3.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook - Škodaland Race-Junior

Štítky Škodaland Race Junior, běh, děti, soutěž, závod, Plzeň, MO Plzeň 3, ODS, ANO 2011, David Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už za týden startuje Škodaland Race Junior, registrace je možná pouze online  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.