Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportmanie nabídne program pro všechny věkové kategorie

Fotbal na trampolíně? Proč ne, Sportmanie nabídne celou škálu tradičních i těch méně známých sportů. Ty si budou moci návštěvníci zdarma užívat od 15. - 23. srpna. S ohledem na hygienická opatření bude nově areál rozdělen do tří sektorů.

„Zachováváme vysokou míru bezpečnosti pro konání této akce. Rozhodli jsme se pro alternativu klasické Sportmanie, kdy v připraveném komplexu vzniknou tři od sebe oddělené sektory. Tím dokážeme koordinovat počty lidí,“ přiblížil primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

Do každého sektoru povede pouze jeden vstup, ten bude opatřen kamerou, aby mohli pořadatelé sledovat, jestli počet návštěvníků nepřekročí stanovený limit. U každého vstupu bude automatický dávkovač desinfekce a zároveň všechna stanoviště budou pravidelně desinfikována. Jen pro představu, magistrát města Plzně na tuto akci objednal 1 300 litrů desinfekce,“ řekl Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání.

„Hlavním cílem je i letos připravit rodinám s dětmi neopakovatelný zážitek s možností vyzkoušet si desítky různých sportovních stanovišť a potkat se se sportovními legendami a současnými reprezentanty České republiky. V tuto chvíli máme zasmluvněno 57 klubů, které se budou společně s městem a obvody podílet na realizaci Sportmanie,“ uvedl náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

Program pro všechny generace

K vidění a i vyzkoušení tu bude po celou dobu opravdu speciální aréna. Tu si připravil mistr světa ve footbagu a freestylu Jan Weber. „Když si představíte dětskou trampolínu, tak v tom se bude hrát fotbal. Dále tam bude vodní skluzavka, kde se budou moci lidé osvěžit. Nově jsme přidali cvičení pro seniory s lektorem. Od 9:15 ve všední dny, přičemž bude 45 minut cvičení a poté přednáška o zdravém životním stylu, kardiovaskulárních chorobách a pohybu,“ přiblížil Švarc.

Mezi nejoblíbenější atrakce patří každoročně trampolíny, ty zde budou každý den od 17 hodin. Změnou prošly i přednášky. Nyní budou ve formě workshopů. „Například máme zasmluvněného fyzioterapeuta, který na pódiu bude vysvětlovat zatejpování tenisového lokte a lidé si to budou moci pod jeho dohledem vyzkoušet,“ popisuje Švarc.

Těšit se mohou lidé i na tradiční autogramiády s hokejisty, házenkáři a fotbalisty. Chybět nebude ani tančírna a mnoho dalšího. Novou podobu získají také samotné medaile. Bronzová, stříbrná a zlatá jsou letos vyrobeny jako puzzle, tedy, kdo přijde třikrát, bude mít tři medaile tvořící skládačku.

Individuální online závod

Ane letos nebudou příznivci běhu ochuzeni. Oblíbený Párty běh Plzeň. Vzhledem k obrovskému zájmu bude letos trochu jiný.

„Bude to proto ve zcela nové podobě. A to je takzvaný individuální online závod. Spojili jsme se s největším středoevropským dodavatelem softwaru, budeme mít startovací bránu, kde pomocí QR kódu nebo pomocí našich brigádníků se zaregistrujete a budete si moci kdykoli od soboty do soboty odběhnout ten pětikilometrový závod, přičemž hned závodník uvidí svůj čas a své pořadí. V neděli od 15h uděláme na pódiu vyhlášení,“ vysvětlil Švarc.

Celkové náklady na akci jsou sedm milionů korun. Pět milionů dal magistrát, na zbytek nákladů se složily čtyři největší městské obvody. Loňský ročník přilákal rekordní počet účastníků, podle pořadatelů navštívilo sportovní park přes 60 tisíc návštěvníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky Sportmanie, Plzeň, sport, trampolína, Přemysl Švarc, ODS, Martin Baxa, ANO 2011, Jan Weber, Roman Zarzycký, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportmanie nabídne program pro všechny věkové kategorie  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.