Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejový fanoušek chce pomoci plzeňským indiánům, založil účet na podporu klubu

Skalní fanoušek HC Škoda Plzeň se rozhodl založit z vlastní iniciativy transparentní účet ve snaze pomoci extraligovému klubu překonat nelehké období během pandemie koronaviru. Na účet nazvaný "Fanoušci Indiánům" mohou lidé přispívat od úterý do konce srpna. Vybraná finanční částka se na podzim převede jako dar na konto klubu.

„Také plzeňský klub neprochází snadným obdobím. Šetří, kde se dá a s hráči jsme se dohodli na snížení platů,“ nastínil neradostnou situaci v klubu jeho majitel Martin Straka. V pondělí dostal mailem dopis, který mu ovšem vyrazil dech. Fanoušek mu oznámil, že založil na vlastní pěst účet na podporu klubu. „Toto obrovské gesto je jen důkazem toho, že modrobílý hokej dokáže spojovat i v dobách takto nesnadných,“ řekl Martin Straka.

„Již třetí desetiletí jsem stálým návštěvníkem domácích zápasů klubu HC Škoda Plzeň. V letošním roce nebylo nikomu umožněno navštěvovat z důvodu pandemie COVID-19 zápasy play-off. Diváci přišli o nervy drásající podívanou, hráči o vrchol sezóny a majitel klubu o příjem do klubové kasy,“ psal fanoušek na úvod svého dopisu šéfovi hokejového klubu.    

„Jako řadový zaměstnanec nemohu pomoci větší částkou peněz, rozhodl Jsem se proto, oslovit prostřednictvím facebooku, fanoušky plzeňského hokeje, zda by souhlasili se založením transparentního účtu, na který by zasílali částku, kterou oni sami uznají za vhodnou a pro své potřeby postradatelnou, abychom alespoň částečně zacelili finanční ztrátu z neuskutečněných zápasů play-off. Jelikož jsem se setkal většinou s pozitivní reakcí, rozhodl jsem se jednat," uvedl fanoušek.  

Předání výtěžku z finanční sbírky naplánoval její organizátor na 18. září 2020 před zápasem se Spartou. Majitele klubu Straku požádal o to, zda mu umožní použít logo indiána, na prezentaci čísla transparentního účtu. „V nejbližší době zveřejníme číslo účtu, na který bude možné přispívat. Děkujeme předem všem, kdo tak učiní. Je krásné vědět, že v tom nejsme sami,“ dodal Martin Straka.

I HC Škoda Plzeň ovšem pomáhal potřebným. Klub před týdnem zorganizoval prostřednictvím svých fanoušků výrobu a následné předání stovek roušek v klubových barvách pro Fakultní nemocnici Plzeň.

Ohodnoť článek

Foto Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, Martin Straka, transparentní účet, fanoušek, sbírka, pandemie covidu-19, HC Sparta Praha, Fakultní nemocnice Plzeň, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový fanoušek chce pomoci plzeňským indiánům, založil účet na podporu klubu  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.