Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rozmáčené cesty komplikovaly hasičům příjezd k požáru chaty. Policie zase vyšetřuje žhářský útok na auto

Požár chaty likvidovali hasiči v noci na neděli nedaleko Hůrek na Rokycansku. V době příjezdu hasičů už byl objekt zcela zasažen plameny. Příjezd k požáru hasičům komplikovaly cesty rozmáčené po vytrvalých deštích.

„Vzhledem ke špatnému stavu příjezdových cest docházelo k uvíznutím požární techniky. Na místo tak jako první dorazila jednotka SDH ze Strašic. K hašení byly nasazeny dva proudy. Způsobená škoda pravděpodobně přesáhne jeden milion korun. Příčina požáru zatím není známa a vyšetřuje se,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Požár osobního automobilu značky Škoda, který zřejmě založil žhář, zase vyšetřují policisté z Plzně. Vozidlo vzplálo ve večerních hodinách v Chebské ulici. „Automobil celý shořel, nedotčený zůstal pouze mobilní telefon položený na předním sedadle. Policisté na místě pořídili fotodokumentaci, zajistili veškeré stopy a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Na místo byl také povolán psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů. „Škoda byla předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun. V souvislosti s případem policisté prověřují jednu osobu. Nyní čekají na výsledky znaleckých posudků. V případě prokázání viny hrozí pachateli jeden rok ve vězení,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, HZSPK

Štítky požár chaty, požár osobního automobilu, žhář, shořelo auto, okres Rokycany, ŠKODA AUTO a.s., Strašice, Plzeň, požár, chata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozmáčené cesty komplikovaly hasičům příjezd k požáru chaty. Policie zase vyšetřuje žhářský útok na auto  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.